Încep lucrările de reabilitare a Cetăţii Poenari

Săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, au prezentat raportul de activitate la un an de la preluarea mandatului.

„Marea problemă cu care ne-am confruntat de la începutul mandatului a fost problema sănătății populației județului Argeș. Și cu această ocazie transmit respectul nostru pentru toți cei aflați în linia întâi pentru combaterea acestei pandemii, și aici mă refer la managerii spitalelor și personalul medical.

Avem 9 spitale în administrarea Consiliului Județean Argeș, din care 6 sunt spitale COVID. Suntem unicat la nivelul Consiliilor Județene din România, nu mai sunt județene care să aibă un număr atât de mare de spitale în administrare. În acest an, pentru sănătate, am alocat sume care depășesc 180 – 200 de miliarde de lei, o mare parte din sumele suplimentare nefiind prevăzute. Până la sfârșitul anului va trebui să facem noi rectificări pentru că, odată cu creșterea prețurilor la energie, la gaze, curent, spitalele vor trebui bugetate pentru cheltuieli de funcționare, pentru că nu putem lăsa bolnavii în condiții improprii desfășurării actului medical”, a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

Au fost reduse cheltuielile

„În toată această perioadă noi am plecat de la ideea că trebuie să reducem drastic cheltuielile în tot ceea ce înseamnă aparatul Consiliului Județean și a instituțiilor subordonate și să creștem bugetul pentru dezvoltare cu 7% mai mult față de anul 2020. Cu acești bani am reușit să asigurăm cofinanțarea și finalizarea mai multor investiții realizate din fonduri europene și PNDL, precum și anumite proiecte de infrastructură din bugetul propriu.

Avem nevoie de 10 milioane de euro pentru cofinanțarea marilor proiecte de dezvoltare și, pentru a avea garanția că îi putem asigura, Consiliul Județean Argeș va contracta un credit bancar. (…)

Nu a fost totul ușor pentru că, tot în zona investițională a județului Argeș, din motive independente de noi, pentru a nu pierde fonduri europene, am fost nevoiți să modificăm anumite obiective, mare parte din ele sunt continuarea perioadei  2016 – 2020. Acest lucru s-a făcut tot prin alocarea unor sume suplimentare de la bugetul Consiliului Județean. Cele mai multe probleme au fost generate fie de constructori, fie de legislație.

De exemplu, la Cetatea Poenari a trebuit să renunțăm la proiectul inițial, să refacem întreaga documentație, să suplimentăm fondurile. La ora aceasta este dat ordinul de începere a lucrărilor către o firmă de specialitate care sperăm să ducă la bun sfârșit proiectul”, a mai spus președintele Consiliului Județean Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email