Încep licitaţiile pentru material antiderapant. Pentru ca străzile să fie fără zăpadă, Serviciul Public are nevoie de două sărăriţe

În cursul lunii octombrie, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) vor apărea licitaţiile organizate de Serviciul Public de Gospodărie Comunală pentru achiziţia materialului antiderapant necesar în iarna care urmează. „O să scoatem la licitaţie contractul de achiziţie pentru sare şi nisip, şi vom lua cât ne va trebui, în funcţie de cât de grea va fi iarna şi cât de mare zăpada”, ne-a spus directorul Serviciului, Ioan Ghiţă.

Cu 40.000 de euro străzile pot fi curate

Dacă din punct de vedere al aprovizionării nu sunt probleme, acestea apar la împrăştierea materialului antiderapant, pentru că Serviciul Public nu are utilaje cu care să facă asta. „Am avut două sărăriţe luate la mâna a doua care nu mai pot fi folosite pentru că s-au stricat, pur şi simplu. Am solicitat Consiliului Local să cumpărăm două astfel de utilaje ca să putem să împrăştiem materialul antiderapant”, ne-a mai spus directorul Ioan Ghiţă. O sărăriţă ar costa aproximativ 20.000 de euro, a precizat acesta.

Anul trecut, licitaţia pentru cumpărarea sării pentru deszăpezirea străzilor din Curtea de Argeş a avut loc în luna noiembrie. Obiectul contractului scos la licitaţie de către Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) a fost „Achiziţie sare industrială pentru deszăpezire 800 tone astfel: 400 tone până la 31.12.2014, valoare estimată: 81068 lei. 400 tone până la 31.03.2015, valoare estimată: 81068 lei”. Valoarea estimată, fără TVA, a contractului a fost între 81.068 şi 162.136 lei, contractul putându-se prelungi cu 3 luni în anul 2015. Licitaţia a avut loc pe 24 noiembrie, la ora 10:00, iar criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut.
Potrivit procesului verbal de deschidere a ofertelor, la licitaţie s-a prezentat doar SC Dragon Oil Star SRL, din Piteşti, o mai veche cunoştinţă a Serviciului Public în sensul că şi în 2013 această firmă a livrat sarea pentru deszăpezire precum şi alte materiale necesare bunei desfăşurări a activităţii SPGC.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email