Incendiu la Spital

Zeci de persoane au rămas ieri blocate în saloanele Spitalului Municipal, după ce un incendiu puternic a afectat ultimul etaj al imobilului. În timp ce pompierii se chinuiau să stingă flăcările, un şofer care trecea prin faţa unităţii medicale s-a uitat mai mult decât ar fi trebuit la mulţimea de oameni şi a pierdut controlul volanului iar maşina s-a oprit într-un stâlp de ciment. Pentru scoaterea şoferului dintre fiarele contorsionate, a fost nevoie de intervenţia echipajului de la Descarcerare. Pe scurt, acesta a fost scenariul unui exerciţiu efectuat de pompieri la singura unitate medicală din municipiu.  Imediat după ce s-a dat alarma curtea spitalului a devenit neîncăpătoare pentru zecile de pompieri care purtau măşti de gaze şi întindeau furtunuri cu apă. La aplicaţie au fost prezenţi şi poliţiştii care au blocat circulaţia în zonă, medicii care au acordat primele îngrijiri presupuselor victime, şi câteva ambulanţe ce au asigurat transportul răniţilor.

Flăcările au pornit de la un scurtcircuit

Preţ de aproape o oră, pacienţi, vizitatori şi cadre medicale au admirat profesionalismul de care au dat dovadă reprezentanţii I.S.U. Curtea de Argeş. Cum incendiul a izbucnit la ultimul etaj al spitalului, pompierii au urcat pe scări cu furtunurile de apă. Între timp, alţi pompieri se ocupau să „salveze” mai multe persoane rămase blocate în interiorul spitalului. Ca să ajungă la ferestrele unde se aflau victimele, pompieri au folosit scările mobile. „Scenariul a presupus un incendiu pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică de la ultimul etaj al spitalului. Activitatea noastră a constat în coordonarea evacuării personalului afectat precum şi stingerea incendiului”, a declarat căpitanul Dragoş Petricu, de la ISU Argeş.

Descarcerea a intervenit pentru salvarea unei victime

Conform scenariului, în timp ce pompierii se luptau cu flăcările, un şofer care trecea prin faţa spitalului a provocat un accident de circulaţie. „Am intervenit cu Descarcerea pentru a salva bărbatul aflat la volanul maşinii. Am avut şi situaţii reale când, în timp ce noi stingeam un incendiu, cei care au trecut prin zonă au uitat că sunt la volanul unei maşini şi în timp ce admirau mulţimea adunată, au provocat accidente de circulaţie. Cu această ocazie, am vrut să testăm capacitatea de intervenţie într-o situaţie complexă, care a cuprins un incendiu de proporţii şi un accident rutier”, a explicat maiorul Marin Teodor, reprezentatul Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email