Directorul Serviciului Piețe zice că încasările din târg au crescut de la 4.500 la 20.000 de lei

Noul Regulament prevede ca zile de târg de marți până joi

De ceva vreme târgul săptămânal de la Curtea de Argeș se organizează de marți până joi, deși în Regulamentul în vigoare scrie că zilele de târg sunt miercuri și joi. ”Acum vin mai mulți marți și miercuri, și mult mai puțini joi. În Regulamentul pe care Consiliul Local îl va dezbate și pe care eu l-am trimis de câteva luni la Primărie, scrie că târgul săptămânal se ține de marți până joi. Dacă oamenii vin, și clienți și comercianți, de ce să nu mai punem o zi în plus, mai ales că noi îi taxăm”, ne-a spus Ionel Păunescu, șeful Serviciului Public Piețe, Târguri și Oboare (SPPTO).

Ce-i drept, nu toți vor să plătească, pentru că sunt ”răi”, a mai spus Ionel Păunescu. Oricum, încasările din taxe forfetare (cei care plătesc cu chitanță, nu au contract) au crescut spectaculos, potrivit șeful SPPTO. ”Se încasau cam 4000 – 4500 de lei într-o lună, iar acum noi am ajuns la 15 – 20.000 de lei încasați și au crescut încasările și din chirii”, spune Păunescu. De altfel, ne-a mărturisit că merge cu taxatorii în târg ca să fie sigur că nu scapă niciun comerciant netaxat, dar și ca să-i apere pe cei care taxează de unii vânzători turbulenți. Taxele nu au mai crescut din 2019 și sunt și cam aceiași comercianți, a precizat șeful SPPTO.

S-a discutat într-o vreme că târgul săptămânal de la Curtea de Argeș ar putea fi mutat undeva pe strada Valea Iașului, dar apoi s-a renunțat la idee. Acum, administrația locală vrea să cumpere o suprafață de teren în zona târgului, de la un vecin, și să modernizeze apoi totul. ”Decizia de a muta târgul aparține Consiliului Local dar nu cred că e cazul, pentru că pe strada Valea Iașului nu vin clienți și probabil nici comercianți. Dacă Primăria cumpără terenul acela vecin, când se va termina și cu proiectul cu pistele de biciclete și modernizarea trotuarelor pe strada Râmnicu Vâlcea va trebui să asfaltăm și noi acolo, să punem barieră, să-l modernizăm, că e nevoie”, e de părere Ionel Păunescu.

One thought on “Directorul Serviciului Piețe zice că încasările din târg au crescut de la 4.500 la 20.000 de lei

  1. Ar trebui sa va fie Rușine ca taxați oamenii ăștia, nu ați fost in stare sa faceti o toaletă, sa va fie Rușine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email