În Necropola Regală de la Curtea de Argeș vor fi aduse rămăşiţele prințului Mircea. ”S-a spus că înmormântarea ar avea loc pe 25 iunie, dar nu avem încă un desfășurător. Trebuie acordul scris al deținătorului Castelului Bran”, ne-a spus arhimandritul Caliopie Ichim.
Principele Mircea, ultimul copil al Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria, odihneşte în capela Castelului Bran, acolo unde sora lui, Principesa Ileana, l-a adus de la biserica Cotroceni în 1941.
Principele Mircea, mezinul familiei, s-a născut în 1913 la Bucureşti şi s-a stins la doar 3 ani şi nouă luni, în 1916, la Buftea, cauza morţii fiind febra tifoidă.
”Noi ne-am exprimat dorința de anul trecut ca Prințul Mircea să fie așezat în Necropola Regală din cadrul Catedralei de la Curtea de Argeș. Mai trebuie îndeplinite câteva formalități de către Casa Regală a României. Sper ca anul acesta să fie aduși atât Prințul Mircea, cât și Prințul Nicolae. Fiii Reginei Maria și ai Regelui Ferdinand. Din partea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, totul este pregătit”, a declarat ÎPS Calinic.
În prezent, în Pridvorul Noii Catedrale îşi dorm somnul de veci patru suverani români. Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai I şi Regina Ana.
Decizia ca prințul să se odihnească pe veci la Curtea de Argeș a fost luată de Regele Mihai în timpul vieţii.
Pe 13 august 2016 a avut loc înmormântarea Reginei Ana la Necropola de la Curtea de Argeş. Nefericitul eveniment a transformat municipiul în Capitală pentru o zi a ţării, iar zeci de reprezentanţi ai caselor regale din Europa şi mii de cetăţeni au asistat la funeraliile Reginei.
Pe 1 august 2016, în Elveția, se stingea din viață Regina Ana a României. Era regina care cunoscuse cea mai îndelungată perioadă de exil, iar la funeraliile sale au fost declarate zile de doliu național, deopotrivă în România și în Republica Moldova.
Regina Ana a României s-a născut în anul 1923, la Paris. Era fiica Principelui Rene de Bourbon-Parma și a Principesei Margaret a Danemarcei.
În pe 9 martie 2019 la Curtea de Argeş sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Carol al II-lea a fost mutat din capela Sf. Petru şi Pavel construită de Carol I în curtea Mănăstirii, în Necropola Regală, lângă Regele Mihai şi Regina Ana. Rămăşiţele pământeşti ale regelui Carol al II-lea, aflate într-un sicriu de plumb, fuseseră aduse la Curtea de Argeş în februarie 2003 de la Lisabona, unde acesta a fost înhumat în 1953.