Geamurile murdare şi faţadele neîngrijite aduc amenzi

Acum, la începutul mandatului noului Consiliu Local, ne amintim ceea ce s-a hotărât şi nu s-a aplicat, sperând că noii aleşi vor fi altfel, poate mai interesaţi de comunitate şi de binele ei.

Consiliul Local Curtea de Argeş adopta în 2016, la şedinţa ordinară a lunii august, o hotărâre conform căreia proprietarii spaţiilor comerciale pe care nu le întreţin vor fi amendaţi.

„Deţinătorii imobilelor cu destinaţie comercială, prestări servicii sau producţie, au obligaţia să asigure repararea, spălarea geamurilor şi a vitrinelor, înlocuirea celor sparte, întreţinerea firmelor şi a faţadelor, inclusiv spălarea, curăţarea şi zugrăvirea periodică a acestora”, se arată în decizia menţionată. În perioada în care spaţiile nu sunt folosite, deţinătorii cu orice titlu a acestora sunt obligaţi să acopere suprafaţa vitrată cu „materiale unitare şi uniforme în culoarea şi nuanţa materialelor de finisaj exterior sau în culoarea alb astfel încât să împiedice vederea în interiorul clădirii”. Pe geamurile spaţiilor goale pot fi puse doar anunţuri privind vânzarea sau închirierea lor, au mai decis aleşii locali. Cei care nu respectă hotărârea vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1000 de lei. Asta este decizia Consiliului Local care a rămas pură teorie, deşi au trecut patu ani de la adoptarea ei. Din nefericire pentru argeşeni, nu este nici măcar singura.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email