Încă 44 de camere de supraveghere pe străzi

6 dintre ele vor detecta numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care circulă cu 100 de kilometri pe oră

Siguranţa cetăţenilor mai presus de orice, şi-au spus, probabil, edilii de la Curtea de Argeş, şi au decis să cheltuiască aproape patru miliarde de lei vechi pentru montarea mai multor camere pe străzile din Curtea de Argeş. De proiectarea sistemului de supraveghere video şi de instalarea acestuia se va ocupa o firmă din Argeş, Daria Telecom, şi va face toate acestea pentru 353.609 de lei, plus TVA.

Sistemul de supraveghere video este format din 34 camere de supraveghere video fixe; 4 camere de supraveghere video mobile și 6 camere pentru detecția numerelor de înmatriculare la o viteză de până la 100km/h. Camerele fixe vor fi montate în principalele intersecţii şi în parcurile centrale ale municipiului.

În urmă cu cinci ani s-au mai montat nişte camere. Inutile.

Din 2013 funcţionează cele 16 camere de supraveghere video a principalelor puncte din oraş. Ele sunt amplasate în zona Pieţei Centrale, a Şcolii „Mircea cel Bătrân”, a Liceului Forestier, la Seminar, la Primărie, la Biserica Domnească, pe 1 Decembrie, etc. Imaginile sunt stocate timp de 60 de zile într-un server aflat la Primărie, iar monitorul de control se află tot la Primărie, la ofiţerul de serviciu. Montarea sistemului de supraveghere video a fost unul dintre proiectele care  au făcut parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), iar licitaţia pentru lucrări a fost câştigată de singura firmă care a făcut ofertă, firma patronului RTV, Sebastian Ghiţă. 2K TELECOM S.R.L, din Ploieşti, a avut o ofertă de 1,248,508 lei, fără TVA. Licitaţia câştigată de firma prahoveană a fost pentru lucrările din cadrul proiectului „Creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor din municipiul Curtea de Argeş, prin implementarea unui sistem de supraveghere video”– în valoare totală de 2.159.042,38 lei. În ciuda declaraţiilor reprezentanţilor fostei administraţii locale, conform cărora imaginile puteau fi folosite şi de Poliţie, nu s-a întâmplat deloc aşa. De altfel, noul proiect de supraveghere video, cu noile camere instalate în municipiu, are drept justificare „creşterea infracţionalităţii” la Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email