Încă 390.000 de lei pentru reactualizarea Planului Urbanistic General al municipiului

În lista de investiţii care vor fi făcute în acest an la Curtea de Argeş din bugetul local este prevăzută o sumă pentru Planul Urbanistic General (PUG). 390.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru o reactualizare ori revizuire a PUG-ului. În ultimii opt ani Planul Urbanistic General a fost făcut, apoi actualizat, apoi reactualizat, iar acum are nevoie de noi modificări. Cetăţenii care s-au trezit cu terenurile trecute brusc şi fără explicaţii din intravilan în extravilan, sau, mai rău, cu casele aflate în construcţie situate pe terenul ajuns în afara intravilanului localităţii, probabil că se vor bucura şi vor spera că lucrurile se normalizează. Rămâne de văzut dacă aşa va fi sau o să fie nevoie de o altă reactualizare, revizuire, etc., pentru că povestea PUG-ului e destul de complicată la Curtea de Argeş.

Planul Urbanistic General al municipiului Curtea de Argeş s-a dovedit a fi o lucrare anevoioasă, plină de neprevăzut şi desigur scumpă. Din 2010 până în 2018 o firmă a lucrat la reactualizarea PUG-ului  municipiului. Iniţial, suma anunţată pentru această actualizare era de 320.000 de lei, dar în cei opt ani, cât a durat de fapt actualizarea, administraţia locală a cheltuit mult mai mult, după cum vă informam într-un număr anterior al ziarului nostru.

„Sunt 6-7 probleme de terenuri care au fost trecute din intravilan în extravilan. Se face PUG-ul de multă vreme, şi vom corecta.  Nu mai găseam nici firma care l-a făcut”, a declarat anterior primarul Constantin Panţurescu.

Terenuri intravilane devenite brusc extravilane

Firma cu care administraţia locală a încheiat un contract în 2010 pentru actualizarea Planului Urbanisitc General este SC Toping Company SRL. Pe la începuturile colaborării cu administraţia locală arhitectul Lucian Enache, cel care se ocupa de elaborarea documentului, a tot venit la şedinţele de Consiliu Local pentru a le spune aleşilor care vor fi modificările făcute prin noul PUG. El vorbea despre hoteluri de cinci stele la Curtea de Argeş, despr o şosea de centură absolut obligatorie, etc. Vizitele sale s-au rărit ulterior până când nu au mai avut loc, dar PUG-ul nu înainta deloc, astfel încât din 2011 până în 2018 din buget s-au plătit sute de mii de lei pentru actualizarea Planului Urbanistic General.

Acum, e nevoie de reactualizarea reactualizării. Noul PUG a intrat în vigoare în februarie 2018, dar s-a constatat între timp că tot nu e bine. „În urma implementării Regulamentului Local de Urbanism s-au constatat unele aspecte privind omisiuni şi neconcordanţe cu realitatea din teren şi cu direcţia de dezvoltare a municipiului”, potrivit primarului Panţurescu. Omisiunile şi neconcordanţele se referă la modificarea limitei intravilan/extravilan fără a verifica situaţia din teren din care au rezultat terenuri cu regimul juridic modificat din intravilan în extravilan, la faptul că suportul topografic nu corespunde cu realitatea din teren, nici traseele reţelelor edilitare nu corespund cu realitatea din teren, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email