Încă o vară cu aceeaşi groapă de gunoi

Este evident că o groapă de gunoi nu poate să arate bine sau să miroase frumos. Groapa de la intrarea în oraş dinspre Vâlcea este însă cel mai jegos loc din Curtea de Argeş, şi asta nu e puţin lucru. Partea proastă este că şi zonele învecinate ajung, încet, la fel. Peisajul se generalizează în cartier, pentru că, deşi groapa de gunoi a fost închisă, cel puţin teoretic, în 2010, nimeni nu a făcut nimic pentru ca mizeria să nu se împrăştie. Mă gândesc la faptul că nu ar fi costat cine ştie ce dacă dl. Ghiţă, de la Serviciul Public, sau dl. Nastea, de la societatea de salubritate, şi-ar fi luat inima în dinţi şi ar fi făcut ceva acolo, nu ştiu ce, o împrejmuire poate, sau să pună efectiv ceva pe la marginile gropii pentru ca gunoiul să nu se mai împrăştie. Fireşte că iniţiativa ar fi trebut să aparţină primarului municipiului, pentru că el este şeful suprem, şi nimeni nu suflă şi nici iarba nu creşte fără supervizarea domniei sale, sau aşa se spune cel puţin.
Vine vara, încă o vară cu un cartier acoperit de gunoaiele de la groapă. Un cetăţean care locuieşte acolo ne-a vizitat la redacţie şi ne-a spus ofurile sale, iar printre ele era şi cel referitor la groapa de gunoi. Vom reveni pe larg în paginile ziarului nostru cu problemele pe care le au argeşenii care locuiesc în cartierul Capu Dealului – Şipot, pentru că sunt nişte oameni năpăstuiţi care plătesc impozite de oraş şi trăiesc ca la ţară.
Revenind la groapa de gunoi. A fost un subiect des abordat în campania electorală de către toţi candidaţii. Unii au fost aleşi şi ar fi corect ca aceştia să înceapă să-şi respecte promisiunile făcute.
La Primărie e greu de obţinut informaţii. Dl. primar e ori plecat ori veşnic ocupat, iar cei din jurul lui, cei pe care îi ţine în jurul lui, mai precis, nu au timp de vorbit cu cetăţenii şi evident nici cu presa. Sunt ocupaţi, vezi Doamne, cu proiectele europene, cu hârtii pe care trebuie să le tragă la xerox, iar timpul necesar pentru cafea, bârfe, şi alte asemenea lucruri importante se micşorează, deci timp de răspuns cetăţenilor nu mai este.
Există un proiect referitor la managementul deşeurilor, proiect din care face parte şi Curtea de Argeş. Drept este că etapa în care este implicat şi municipiul nostru ar fi trebuit să înceapă în 2010 iar noi suntem în 2013 şi specialiştii care implementează proiectul au anunţat că abia anul acesta ar putea avea loc nişte licitaţii pentru amenajarea unei rampe de transfer şi la Curtea de Argeş.
Bine, dar până atunci noi ce facem ?! Mai trecem peste o vară cu mirosuri pestilenţiale şi cu peisaje apocaliptice chiar la intrarea în oraş, astfel încât cei 2500 de turişti care au vizitat municipiul zilnic preţ de trei luni, turişti despre care vorbea dl. primar într-un raport, anul trecut, se vor speria şi nu vor mai intra în oraş ?! Cifra avansată este aberantă, dar oricâţi turişti ar încerca să intre în oraş dinspre Vâlcea vor avea primul contact cu municipiul Curtea de Argeş, oraş al regilor şi al celebrei Mănăstiri, la groapa de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email