Înainte de a părăsi Consiliul Local, consilierul Claudia Mihăilescu a depus raportul de activitate


Înainte de plecarea din Consiliul Local, consilierul PSD Claudia Mihăilescu a depus şi un raport de activitate. “În cadrul şedinţelor am adus la cunoştinţă problemele cu care se confruntă locuitorii din municipiu, dar şi problemele sesizate de turişti. Am propus totodată şi unele soluţii pentru rezolvarea acestor probleme”, spune Claudia Mihăilescu.
Despre activitatea în şedinţele de consiliu, domnia sa a precizat că a participat la toate întâlnirile legislativului municipal, fie că au fost ordinare, extraordinare sau de îndată, cu o singură excepţie, atunci când a lipsit motivat.

Oraşul are nevoie de panouri turistice

De exemplu, a solicitat montarea unor panouri de mari dimensiuni cu principalele artere de circulaţie şi marcarea pe acestea a monumentelor istorice, a instituţiilor de cult, a principalelor instituţii publice dar şi a hotelurilor, pensiunilor şi restaurantelor din oraş. „Având în vedere faptul că proiectul «Curtea Domnească de Argeş – capitală a turismului românesc» a fost aprobat pentru finanţare, cred că propunerea mea se va concretiza prin montarea unor panouri electronice pe care să ruleze diverse imagini cu obiective turistice, monumente istorice”, a precizat Claudia Mihăilescu.

Centru de recreere pentru pensionari

O altă prioritate în opinia domniei sale o reprezintă pensionarii, şi pentru aceştia a cerut înfiinţarea unui centru de recreere. “Este foarte posibil ca şi acest obiectiv să se materializeze, iar primul pas a fost deja făcut prin aprobarea schimbării destinaţiei Dispensarului TBC în centru de recreere pentru pensionari. În acest centru bătrânii ar urma să desfăşoare diverse activităţi recreative precum şah, table, remi, beneficiind în acelaşi timp şi de un cabinet medical. Însă cel mai important aspect este acela că bătrânii ar socializa şi, cel puţin câteva ore pe zi, ar uita de singurătate şi de grijile cotidiene”, spune consilierul. Tot pentru persoanele de vârsta a treia a propus diminuarea vârstei la care poate fi concesionat un loc de veci, de la 75 de ani la 65 de ani. “Am iniţiat această propunere având în vedere că după ieşirea la pensie, majoritatea persoanelor doresc să concesioneze un loc de veci”, explică Claudia Mihăilescu în raportul de activitate.

Blocurile să fie zugrăvite în culori plăcute

Pentru că la Curtea de Argeş izolarea termică a blocurilor s-a făcut în mod haotic, consilierul PSD a cerut ca lucrările de reabilitare termică să fie aprobate numai dacă este izolat întreg blocul sau cel puţin un tronson de bloc. De asemenea, a mai propus ca Biroul de Urbanism din cadrul primăriei să aprobe o paletă de culori în care ar putea să fie zugrăvite blocurile, astfel încât, din punct de vedere cromatic, aspectul exterior al apartamentelor să nu irite privirea. Claudia Mihăilescu a declarat că pleacă din Consiliul Local din motive personale şi va fi înlocuită de învăţătoarea Iliana Parfene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email