În zona târgului săptămânal, apele reziduale sunt aruncat direct în râu

În anul de graţie 2017, în municipiul Curtea de Argeş există o mulţime de străzi neasfaltate sau fără canalizare menajeră. Mai grav este că din cauza faptului că nu beneficiază de aceste condiţii minine de civilizaţie, cetăţenii s-au adaptat „din mers” şi chiar au găsit diverse soluţii, unele nu tocmai ortodoxe, pentru a suplini lipsa unei canalizări. Astfel, mai mulţi locuitori deversează canalizarea menajeră chiar în râul care trece prin mijlocul municipiului, fără să se gândească la consecinţe. Sunt şi unii care au fose septice pe care şi le golesc pe cheltuiala lor, aşa cum e civilizat, dar ceilalţi, destul de mulţi, aruncă rahatul direct în râu.

Pe strada Râmnicu Vâlcea, teoretic, există canalizare. Apa menajeră pare însă că nu ajunge în vreun canal amenajat ci direct în râu. În ciuda faptului că în zona târgului săptămânal nu se văd conducte, mirosul îngrozitor de resturi menajere te face să strâmbi din nas şi îi cam dă de gol pe cei care locuiesc acolo. Asta ca să nu mai vorbim de apa murdară, plină de pungi de plastic, pet-uri ori alte deşeuri. Iarba înaltă, plină de bălării, de gunoaie şi de pet-uri nu poate ascunde culoarea albastră şi maro a apei, dovada că numai apă curată nu este acolo.

De altfel, râul este plin de mizerii pe tot traseul lui prin oraş.

Fecale plimbate pe sub nasul turiştilor

Râul trece prin mijlocul municipiului, la doar câţiva metri de Mănăstirea Curtea de Argeş, loc vizitat anual de zeci de mii de turişti. Acestora practic nu le vine să creadă în ce fel arată albia râului, care este plină de buruieni şi gunoaie. „Arată îngrozitor. Apa este murdară şi plină de gunoaie. Păcat că cei de aici nu se ocupă mai mult de curăţenie. Şi în plus miroase urât, a canal”, au spus mai mulţi turişti care au vizitat Mănăstirea Curtea de Argeş. Sigur că mirosul este pestilenţial, pentru că, chiar dacă nu se văd, fecalele se plimbă pe sub nasul turiştilor veniţi să se roage la Mănăstire.

Când e caniculă este aproape imposibil să te apropii de malul râului, miasmele venite dinspre apă îndepărtând pe toată lumea.

Până ca autorităţile locale vor găsi soluţiile potrivite pentru rezolvarea acestei probleme, argeşenii, dar şi turiştii care încă mai vin la Curtea de Argeş, vor fi nevoiţi să suporte mirosul greu şi insuportabil care provine chiar din apa râului, riscând chiar să se îmbolnăvească, întreaga albie fiind un adevărat focar de infecţie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email