În zona Curtea de Argeș este un singur abator autorizat pentru sacrificarea mieilor

La nivelul județului Argeș există abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor, situate în Bascov, Câmpulung Muscel, Rucăr, Costești și unul singur în zona Curtea de Argeș, la Albeștii de Argeș, informează Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș.

Aceste abatoare pot presta servicii de sacrificare a mieilor și a iezilor proveniți de la crescătorii de animale ce dețin exploatații înregistrate sanitar veterinar.

Comercializarea carcaselor sacrificate la aceste abatoare se face în piețe în spații autorizate temporar pentru această activitate (piața Ceair, piața Smârdan și piața Găvana din Pitești, piața centrală Curtea de Argeș), precum și în măcelării înregistrate sanitar veterinar din toate orașele județului Argeș.

Toate carcasele comercializate la nivelul unităților enumerate mai sus trebuie sa fie marcate cu stampilă ovală.

”În această perioadă, asistența sanitară veterinară în toate piețele din județ va fi permanentă, inclusiv sâmbăta și duminica, cu programul de lucru și telefoanele de contact ale medicilor veterinari afișate la loc vizibil”, conform DSVSA.

De asemenea, în această perioadă, DSVSA Argeș acordă atenție producerii si comercializării de către persoane particulare, a produselor specifice Sărbătorilor Pascale – cozonaci, friptură și drob de miel, chiar ouă roșii – fără a deține documente legale de funcționare si documente care să ateste că respectivele preparate sunt sigure pentru consum, acestea fiind preparate în bucătăriile din gospodăriile proprii.

”Transmitem consumatorilor să achiziționeze produse alimentare doar din unități autorizate sau înregistrate sanitar veterinar, să evite achiziționarea de la persoane neautorizate chiar dacă prețurile par atractive, expunându-se astfel riscului de îmbolnăvire”, menționează comunicatul DSVSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email