În vara viitoare la Curtea de Argeș ar trebui să ajungă autobuzele electrice

Delegarea gestiunii Serviciului de transport public local va fi scoasă din nou la licitație

În cadrul unei ședințe de coșmar, în care s-a strigat, s-a urlat, iar unii au fost la un pas să se ia la bătaie, Consiliul Local a dezbătut săptămâna trecută un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de atribuire a Contractului de delegare a gestiunii Serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate efectuate cu autobuze în Municipiul Curtea de Argeș. La ședință au participat și doi reprezentanți ai firmelor de consultanță care au încercat să răspundă întrebărilor aleșilor locali. ”La anul, în vară, autobuzele electrice ar trebui să fie livrate, apoi recepționate”, a spus Adrian Vatamaniuc, vorbind despre o altă componentă a proiectului cu fonduri europene, componentă care presupune achiziția autobuzelor electrice pe care le va folosi societatea care va prelua serviciul de transport local.

Contractul pentru delegarea serviciului de transport a fost scos la licitaţie pentru a doua oară pe 17 martie. În aceeaşi zi sistemul electronic de achiziţii publice anunţa că „această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor niciunul din ofertanţii înscrişi nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toţi factorii de evaluare electronici, după caz”.

Conform sistemului electronic de achiziţii publice, SICAP, valoarea estimată a contractului era de 21.854.771 lei fără TVA,  26.007.177 cu TVA, adică 5.201.434 euro. Acum, după ce au fost aprobați noii indicatori, contractul va fi scos la licitație pentru a treia oară.

Cel care va semna contractul va primi de la Primărie 14 autobuze electrice

La prima licitație, din octombrie anul trecut,  nu a fost depusă nicio ofertă, iar administraţia locală a crescut preţul cu un milion de euro. Majorarea a fost făcută după consultarea pieţii şi refacerea unor documente din care a reieşit că iniţial nu fuseseră luate în calcul nişte cheltuieli, iar altele nu erau conforme cu realitatea. Cum nici a doua oară nu a avut succes, administrația locală a consultat din nou piața și a venit în fața consilierilor locali cu o nouă variantă a documentației pe care o va scoate la licitație a treia oară.

Consilierul local Bogdan Marina (USR) a acuzat că li s-au prezentat ”informații false” iar Doru Georgescu (PNL) a cerut detalii despre termenele în care se vor încadra achizițiile publice.

Cel care va semna contractul va primi de la Primărie 14 autobuze electrice, o autobază  (inclusiv garaj, dotări şi 16 staţii de încărcare a autobuzelor electrice) situată în strada Lt. Pavelescu din municipiul Curtea de Argeş, două staţii de încărcare rapidă în zona Hotelului Dacia şi în zona Şipot, 52 de staţii de călători modernizate şi sistemul de management informatizat al transportului de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email