În urma unui cumplit accident de muncă. O tânără de 23 de ani a rămas fără mâna stângă chiar de ziua ei


Chiar în ziua în care împlinea 23 de ani, o tânără din Curtea de Argeş a trecut prin momente cumplite, atunci când un utilaj de la locul de muncă i-a strivit mâna stângă. Cătălina Olteanu şi-a petrecut ziua de naştere în chinuri groaznice, pe patul de spital şi nu acasă, lângă familie. Chiar dacă au trecut mai bine de patru luni de la acest incident nefericit, tânăra îşi aminteşte fiecare detaliu din acea zi. „Din greşeală, colegul meu a apăsat un buton iar presa s-a declanşat şi mi-a strivit mâna stângă”, povesteşte Cătălina. A fost transportată mai întâi la Spitalul Curtea de Argeş şi de aici a fost trimisă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Medicii au făcut tot posibilul, însă nu au mai putut să îi salveze mâna. „Din cauza infecţiei, doctorii nu au mai avut ce să îmi facă şi au fost nevoiţi să îmi amputeze mâna stânga”, adaugă tânăra.

De patru luni de zile, depinde de cei din jur

După ce a stat mai bine de o lună de zile în spital, la Bucureşti, Cătălina a revenit acasă. Abia atunci a realizat că fără o mână, nu va mai putea să facă nimic din ce făcea până atunci.
„De patru luni de zile, depind de cei din jur.  Port mâna după mine, de parcă ar fi ceva în plus. Fără palmă şi fără degete, e inutilă. Nu pot să apuc ceva, nu pot să ridic ceva…”, spune printre lacrimi Cătălina. Cel mai greu i-a fost însă să renunţe la toate visele sale. Era căsătorită de puţin timp şi spera la o viaţă liniştită lângă soţul său. Avea un loc de muncă stabil, într-o fabrică de cartoane din Curtea de Argeş, şi, deşi avea un salariu modest, era fericită. Acum însă, totul s-a năruit. „Fără mână nu pot să fac absolut nimic. Nu voi mai avea un loc de muncă, nimic. Viaţa mea s-a oprit în ziua în care am rămas fără mână”, adaugă tânăra.

Are nevoie de 35.000 de euro pentru o mână bionică

Cătălina are însă o şansă să revină la o viaţa normală. „Mâna bionică este singura soluţie care m-ar putea ajuta. Numai cu o mână bionică aş putea să fac aproape tot ce făceam şi cu mâna mea. Numai aşa aş putea să am o viaţă normală, un loc de munca…”, spune fata. O mână bionică însă costă aproximativ 35.000 de euro, bani pe care familia ei nu dispune şi pe care speră să îi strângă de la oamenii cu suflet mare din zonă. „După accident, eu şi soţul meu am ajuns să trăim din salariul lui de bugetar, de 6 milioane lei vechi. Aceşti bani însă ne ajung doar pentru facturi şi mâncare. Oricât ne-am dori, nu aveam posibilitatea să strângem această sumă”, explică tânăra. La cei 23 de ani pe care îi are, Cătălina Olteanu ar trebui să privească viaţa cu optimism, însă nu poate să facă acest lucru. Singura dorinţă a fetei este să ajungă să strângă cei 35.000 de euro, banii de care are nevoie pentru proteză.
Cei care doresc să o ajute pe Cătălina, pot să facă donaţii  în următorul contur deschis în lei, pe numele Olteanu Cătălina Ana: RO 92 BACX 0000000423480000 deschis la UniCredit Ţiriac Bank, filiala Curtea de Argeş. Pentru mai multe detalii cei care doresc pot lua legătura cu familia Cătălinei, la următorul număr de telefon: 0735. 019. 983

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email