În ultimii 12 ani la Curtea de Argeș construirea de locuințe a scăzut cu 86%

Acum, Primăria a scos la licitație un contract pentru un bloc

45 de locuinţe sociale, garsoniere, apartamente cu două şi trei camere se vor construi la Curtea de Argeş în zona Confarg. Licitaţia pentru proiectarea și execuția lucrărilor „Construire bloc de locuințe sociale în Municipiul Curtea de Argeș” a fost publicată pe sistemul electronic de achiziţii publice, iar data până la care se depun oferte sau cereri de participare este 11 iulie. Valoarea totală estimată a contractului este 12.287.484,18 lei.

Contractul pentru construirea blocului a mai fost scos la licitație anul trecut, și au fost depuse 20 de oferte. Conform sistemului electronic de achiziții publice, atunci licitația a fost anulată pentru că ”nu a fost depusă nicio oferta sau au fost depuse oferte care, deși pot fi luate in considerare, nu pot fi comparate datorită modului neuniform de abordare a soluțiilor tehnice și/sau financiare. În urma finalizării evaluării ofertelor s-a constatat că nu s-a depus nicio ofertă admisibilă motiv pentru care (…) s-a adoptat decizia anulării procedurii și reluarea acesteia”.

Obiectul noului contract scos la licitație îl reprezintă proiectarea și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții „Construire bloc de locuințe sociale în Municipiul Curtea de Argeș”. Din valoarea estimata a contractului, de 12.287.848,18 lei (fără TVA), pentru serviciile de proiectare (inclusiv asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor) – valoarea estimată este de 375.859,98 lei, iar pentru execuția lucrărilor  valoarea estimată este de 11.911.988,20 lei.

În 2020 în municipiu fondul locativ însuma 12.717 locuințe

La Curtea de Argeș se construiesc totuși puține locuințe. În anul 2020 în municipiu fondul locativ însuma un număr de 12.717 locuințe, din care 28 de unități au fost finalizate în anul 2020, potrivit Strategiei de dezvoltare a municipiului în perioada 2021 – 2027. Fondul locativ al municipiului Curtea de Argeș cunoaște creșteri anuale, comparativ cu anul 2010 numărul de locuințe crescând cu aproximativ 4%. Creșterea fondului locativ din Curtea de Argeș se află în urma creșterilor înregistrate, în același interval, la nivel regional (6%), la nivelul mediului urban regional (5,8%), dar și la nivelul mediului urban județean.

În privința dinamicii edificării de noi locuințe în municipiul Curtea de Argeș scăderea este de aproximativ 86% față de nivelul înregistrat în anul 2010. În ciuda situației sanitare deosebite din anul 2020 construcția de noi locuințe nu pare afectată în mod semnificativ în cazul municipiului, acolo unde anul 2020 marchează o creștere de aproape 90% față de nivelul din 2019, în cazul celorlalte zone de raportare, se înregistrează scăderi ușoare.

În municipiul Curtea de Argeș, în anul 2020 numărul de autorizații de construire pentru clădiri cu destinație rezidențială, raportat la 1.000 locuitori era de 161, în scădere cu aproape 40% față de nivelul din anul 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email