În primul trimestru al anului firmele din Curtea de Argeş au plătit 3,1 milioane de lei impozit pentru clădiri

Foto Nicolae Dobra

3.169.491 lei au plătit persoanele juridice din Curtea de Argeş impozite şi taxe pentru clădiri în primele trei luni ale anului, potrivit documentelor oficiale. În acelaşi interval, persoanele fizice au achitat 1.519.468 lei impozit pe clădiri. Dacă în cazul firmelor suma încasată este aproape egală cu cea prevăzută în buget, cetăţenii au plătit de trei ori mai mult faţă de ce a prognozat administraţia locală. Diferenţele vin, ca în fiecare an,de la bonificaţiile care se acordă pentru cei care plătesc tot impozitul până pe 31 martie, iar la Curtea de Argeş cetăţenii se grăbesc să-şi achite dările locale ca să beneficieze de reducerea de 10% acordată.

Şi din impozitul pe teren bugetul local a încasat sume importante. Astfel, persoanele juridice au plătit 901.931 lei impozit şi taxe pe teren, ia persoanele fizice 708.061 lei impozit pe teren.

Printre cele mai mici sume încasate la buget în primul trimestru al acestui an se numără cele din  impozitul pe spectacole – 182 de lei, din prestări servicii – 4868 lei, din valorificarea unor  bunuri ale instituţiilor publice – 710 lei, etc. Cea mai mare sumă  care a intrat în bugetul local în primul trimestru al acestui an a fost de 2.473.000 lei, din sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate.

Vă reamintim că până la 31 martie, în bugetul local al municipiului Curtea de Argeş au intrat 24,536 milioane de lei, în vreme ce prevederile erau de 20,843 milioane, potrivit execuţiei bugetare aprobate săptămâna trecută de Consiliul Local. La secţiunea de funcţionare încasările s-au ridicat la 18,17 milioane, iar la secţiunea de dezvoltare la 6,365 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email