În prima jumătate a anului 2009, mai multe incendii, dar mai puţine victime omeneşti

Săptămâna trecută, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş şi-au prezentat bilanţul activităţilor desfăşurate în primul semestru al anului 2009. Conform bilanţului prezentat, în primele şase luni ale anului 2009, a crescut numărul incendiilor de la 201 la 207, dar a scăzut numărul persoanelor care au căzut victime flăcărilor nimicitoare de la 29 la 11 persoane ( şase decedaţi şi cinci răniţi), comparativ cu aceeaşi perioada a anului 2008. 
Statistica arată că reprezentanţii ISU Argeş au intervenit la 1702 evenimente, din care 207 incendii, 111 arderi necontrolate în 32 de localităţi ale judeţului, nouă operaţiuni de salvări de animale, 114 alte situaţii de urgenţă. De asemenea, şi în acest an pompierii s-au confruntat cu 67 de alarme false şi 66 de intervenţii la care au fost întorşi din drum. Totodată, în primul semestru al anului, 467 de persoane au necesitat asistenţă medicală de urgenţă în cazul intervenţiilor.

Faţă de 2008, numărul incendiilor la case a crescut cu peste 40 la sută

Pompierii argeşeni s-au luptat cu flăcările în peste două sute de cazuri. Faţă de anul precedent numărul incendiilor totale a crescut cu şase cazuri, de la 201 la 207 incendii înregistrate. Cele mai multe intervenţii în caz de incendiu s-au înregistrat la gospodăriile cetăţeneşti. În 2008 au fost 144 de astfel de cazuri, în timp ce în 2009 numărul lor a crescut cu peste 40 la sută şi a ajuns la 207.
În semestrul I, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat împreună cu subunităţile de pompieri la 102 incendii şi 47 de arderi necontrolate, dar şi singure la şapte astfel de evenimente. Potrivit bilanţului, luna aprilie a fost luna de vârf în cazul intervenţiilor la incendii, fiind înregistrate 55, timp ce în iunie au fost înregistrate mai puţin de jumătate, adică 21 de incendii. În urma verificărilor, cele mai multe arderi au fost pornite din cauza neglijenţei oamenilor, în special de la focuri deschise şi nesupravegheate, coşuri de fum deteriorate, dar şi incendieri intenţionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email