În pericol să moară de foame în izolare la domiciliu

La Curtea de Argeş s-au întors multe persoane care au fost plecate la muncă în străinătate. Unii dintre ei au putut fi văzuţi pe străzi la începutul săptămânii trecute, dar de joi străzile oraşului au devenit pustii, semn că au intrat în izolare, lucru pe care, de altfel, sunt obligaţi să îl facă. Unii dintre cei care trebuie să stea 14 zile izolaţi se descurcă mai uşor – au rude sau prieteni care la aduc mâncare la poartă sau la uşă, dar sunt şi din cei pentru care izolarea poate să însemna înfometare sau chiar mai mult, pentru că nu are cine să-i ajute, să le facă cumpărături.

Un bărbat de 46 de ani din Curtea de Argeş, despre care s-a crezut iniţial că ar fi infectat cu COVID 19, dar care s-a dovedit ulterior a fi nepurtător al coronavirusului, este în izolare la Valea Sasului. Întors de patru zile din zona roșie a Franței, Mihai Ionuţ Tiţa din Curtea de Argeș a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatele au arătat că nu este infectat, şi a intrat în izolare acasă la el, la Valea Sasului. Omul este singur, pentru că familia a plecat la Braşov înainte să ajungă el acasă. A sunat la toate numerele de telefon pe care le-a văzut pe internet că ar fi rezervate pentru cei în situaţia lui, dar nu a reuşit să obţină ajutor. Mihai Ionuţ Tiţa povesteşte că viceprimarul Jubleanu i-a adus patru pâini şi două pungi de spaghete şi i-a spus că „de luni încolo vedem cum facem”. „Am bani, şi vreau să mă ajute cineva să meargă să-mi cumpere alimente ca să am cu ce trăi” a mai declarat acesta.

Sâmbătă, bărbatul a primit mâncare – Cristian Mitrofan, Liviu Nicolae şi Claudiu Toteanu i-au dus alimente şi i-au spus că vor reveni când va mai avea nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email