În parcul de la Centrul de Cultură şi Arte, bănci rupte şi copaci plantaţi unul lângă altul

Parcul de lângă Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” este deplorabil. Pentru că are o locaţie bună, mai sunt cetăţeni care îşi trag sufletul uenori pe băncile de acolo, dar nu au parte de confort. Băncile sunt rupte, iarba e înaltă iar copacii au fost plantaţi unul lângă altul. Probabil că peste câţiva ani va fi nevoie ca unii dintre ei să fie tăiaţi, căci sunt la mai puţin de un metru distanţă unul de celălalt. Parcul a fost amenajat pe bani europeni şi, ca să iasă suprafaţa din proiect, a fost împărţit în două – lângă Centrul de Cultură şi Arte şi lângă sala de sport, dar aceasta din urmă locaţie a dispărut când s-a construit sala.

Parcul a fost băgat în inventarul domeniului public cu o valoare de 1,403,412.03 lei. „Spaţiul verde”, de lângă Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, are o suprafaţă de 6207 metri pătraţi, şi o valoare de inventar de 891,148.7 lei, iar „spaţiul verde” din zona sălii de sport avea o suprafaţă de 3568 metri pătraţi şi o valoare de inventar de 512,263.33 lei.

Parcul acesta a fost însoţit de scandal de la bun început, când suprafaţa trecută în proiectul depus spre finanţare la Administraţia Fondului de Mediu s-a dovedit, pe teren, a fi mai mică. Apoi, conform legii, Centrul de Cultură trebuie să aibă locuri de parcare, la fel ca oricare altă instituţie, numai că locurile de parcare pe care Centrul le avea au fost ocupate de parc.

Dotările au dispărut. Unele nici nu au fost.

Proiectul „Îmbunătăţirea calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi, municipiul Curtea de Argeş, judeţul Argeş”, finanţat prin Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi – Fondul de Mediu, depus spre evaluare în octombrie 2009 a primit o finanţare de 1,4 milioane de lei. Această sumă a venit de la fondul de mediu, cofinanţarea locală fiind de 100.000 de lei. În 2013 au fost scoase la licitaţie lucrările pentru „Servicii de proiectare, detalii de execuţie şi lucrări – Amenajare zonă verde în municipiul Curtea de Argeş”. Valoarea estimată a contractului era de 1,377,992 lei, iar la licitaţie s-au înscris şase firme. După multe contestaţii şi amânări, contractul a fost atribuit S.C. Velb Intermed SRL, din Bucureşti, pentru o valoare a lucrărilor de  967,244.66 lei.

Practic, banii s-au dat pentru amenajarea parcului şi pentru următoarele dotări – 30 de bănci de odihnă, 17 coşuri de gunoi, 13 lămpi solare, 4 seturi de bănci relaxare, o toaletă ecologică, o fântână arteziană şi un loc de joacă pentru copii dotat cu 4 leagăne, 3 căsuţe, un balansoar şi o bară de gimnastică. Toaleta ecologică nu e,şi nici nu a fost,  fântâna arteziană a fost demolată după ce a funcţionat vreo trei luni, iar locul de joacă pentru copii fusese făcut lângă sala de sport, adică nu mai este nici acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email