În numele lui Dobrin! Contract semnat cu lacrimi

În istoria de 57 de ani a clubului, F.C. Argeş n-a fost niciodată într-o situaţie atât de dramatică din punct de vedere financiar. Patronul Cornel Penescu nu mai poate susţine echipa, Primăria şi Consiliul Judeţean nu o pot finanţa, şi niciun investitor nu a venit să preia clubul din cauza datoriilor foarte mari care sunt la ora actuală. Jucătorii neplătiţi de trei luni îşi vor depune pe 10 iulie memoriile, şi vor deveni liberi de contract. Cu toate astea, în condiţiile fără precedent de grele, Jean Vlădoiu a acceptat să preia postul de antrenor al Argeşului. Zilele trecute, fosta glorie a echipei din Trivale a semnat contractul cu F.C. Argeş. Şi dacă la un astfel de eveniment, toţi cei care semnează noul contract râd, sunt bucuroşi şi ciocnesc cupa de şampanie, Jean Vlădoiu, cu fularul Argeşului la gât, a semnat plângând… 
Salariu de 4.000 de lei pe lună!
Jean Vlădoiu a revenit la F.C. Argeş, echipa la care a debutat, şi de la care a plecat în fotbalul mare…
– Aşa este. Am venit într-un moment extrem de greu. Am venit cu sufletul pentru că F.C. Argeş, echipa marelui Nicolae Dobrin, nu trebuie să moară. Nici nu m-a interesat contractul, pe câţi ani, sau ce bani voi primi. Nu asta contează acum.
Totuşi, când ai semnat contractul aveai ochii în lacrimi…
– … Asta am simţit atunci, pe moment… Contractul este pe doi ani, şi voi primi un salariu de 4.000 de lei pe lună, lucru care nu înseamnă nimic pentru mine. Am venit cu sufletul pentru a salva pe F.C. Argeş acum, când trece printr-o perioadă dificilă.
Este o clauză în contract?
– Este. În cazul în care vom promova, voi primi 100.000 de euro. Nu am nevoie de aceşti bani, şi dacă vom promova, voi dona întreaga sumă unor familii nevoiaşe.
„Dacă va fi nevoie îmi voi vinde o casă şi o maşină…”
F.C. Argeş este în pericol să-şi piardă jucătorii pentru că nu i-a plătit. Cu ce lot începeţi pregătirile?
– Deocamdată nu ştiu, dar ne vom baza pe jucători tineri şi foarte tineri, plus cei care sunt cu sufletul şi inima la F.C. Argeş.
Ce le puteţi oferi acum jucătorilor?
– Doar apă de la izvor! Atât… Deocamdată. Să vedem cum vom rezolva problemele. Dacă va fi nevoie, îmi voi vinde o casă şi o maşină pentru ca F.C. Argeş să aibă bani pentru a pleca la drum, şi a reuşi să ajungă la finalul turului. Sunt semnale că atunci lucrurile se vor schimba în bine.
Vor fi banii pentru salariile jucătorilor?
– Nu ştiu pentru ce anume, dar am pus conducerii o singură condiţie: să plătească la timp salariile jucătorilor, atât cât sunt ele. Nu poţi lucra cu jucători cărora nu le dai banii. Atâta timp cât am fost şi eu jucător, nu acceptam să nu-mi primesc drepturile care mi se cuveneau.
„Am plecat de la Dinamo în Germania pentru că nu-mi primisem banii de trei luni”
S-a întâmplat vreodată să nu primeşti banii din contract?
– Da, a fost o astfel de situaţie. Eram la Dinamo şi nu mi-am primit banii timp de trei luni. Am plecat atunci imediat de la Dinamo în Germania. Spre surprinderea mea, nu ştiu din ce motive, presa nu a scris nimic despre acest lucru, cu toate că spusesem tuturor de ce am plecat atunci de la Dinamo în Germania.
În aceste zile au plecat de la F.C. Argeş cei mai buni jucători: Tameş, Boşneag, Bălaşa, Adi Iordache, Năstăsie, Daniel Ghiţă, şi vor mai pleca şi alţii. Cu cine veţi mai juca?
– Să vedem cine va mai rămâne. Cum am mai spus, vom face o echipă cu jucători foarte tineri, de perspectivă.
Cine va fi antrenor secund?
– Nu vom avea antrenor secund. Nu vom avea prime pentru victorii, nu vom face niciun cantonament până la iarnă, nu vom avea echipa a doua din Liga a III-a, care se va desfiinţa…
Va aduce doar preparator fizic
Poţi să conduci singur echipa?
– Ce să fac în această de situaţie? M-au contactat mai mulţi foşti jucători de la F.C. Argeş dornici să colaboreze şi să mă ajute, dar nimeni nu o face gratis, iar clubul nu are ce să le ofere… Vreau să aducem la echipă un preparator fizic de care este stringentă nevoie. Deocamdată, doar atât…
Grea situaţie…
– Foarte grea, situaţie de criză… Dar plecăm la drum, mergem înainte şi sper că vom reuşi. În numele brandului F.C. Argeş, pentru echipa la care am debutat la 17 ani, şi pentru numele, memoria şi amintirea marelui Nicolae Dobrin, care ne priveşte de acolo de sus…
Astăzi, joi, 8 iulie, de la ora 10.00, jucătorii din lotul Argeşului, atâţia câţi vor mai fi, se vor reuni la stadionul „Nicolae Dobrin”, cu noul antrenor Jean Vlădoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email