În municipiul Curtea de Argeş sunt peste 2.700 de şomeri

La Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Curtea de Argeş (ALOFM) erau înregistraţi, la sfârşitul lunii mai, 2.747 de şomeri. Dintre aceştia, 1.112 argeşeni primesc indemnizaţie de şomaj, în timp ce restul de 1.635 de persoane nu primesc ajutorul de şomaj.
Potrivit unei statistici realizate de reprezentanţii AJOFM, în prima jumătate a acestui an, numărul şomerilor la Curtea de Argeş a scăzut, având în vedere că în luna ianuarie la ALOFM erau înregistrate 3.314 persoane fără un loc de muncă. Cea mai semnificativă scădere a numărului de şomeri a fost în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţii, unde la începutul anului erau înregistraţi în evidenţa ALOFM 1.483 de şomeri, faţă de doar 1.112 în luna mai.
Doar 42 de locuri de muncă vacante la ALOFM
Deşi în municipiul nostru sunt peste 2.700 de persoane care nu au un loc de muncă, în această perioadă ALOFM pune la dispoziţia argeşenilor doar 42 de locuri de muncă. Mai mult de jumătate dintre acestea sunt în domeniul confecţiilor, pentru croitori, operatori confecţii îmbrăcăminte, modelieri şi muncitori necalificaţi. În plus mai sunt posturi disponibile pentru strungari, patiseri, dar şi pentru muncitori în industria lemnului. Pentru cele mai multe locuri de muncă din oferta ALOFM angajatorii solicită studii medii, absolvirea unei şcoli profesionale sau a unor programe de formare profesională. Însă, de această dată există şi un job de manager marketing pentru cei cu studii superioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email