În maxim două luni de zile municipiul va deveni un adevărat şantier

Din primăvară, municipiul se va transforma într-un adevărat şantier, anunţă autorităţile locale. Aproape 50 de străzi vor fi asfaltate, vom avea  un centru destinat vârstnicilor si unul pentru cei cu dizabilităţi. În plus, tot ce se întâmplă pe străzi şi în zonele cele mai aglomerate va fi supravegheat video prin intermediul unui sistem ce va fi implementat la nivelul municipiului. Toate aceste lucrări vor fi realizate cu 14 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană, obţinuţi prin proiectul „Planul Integrat de Dezvoltare Urbană”.
Lucrările vor începe în luna martie
În cadrul ultimei conferinţe de presă, primarul Nicolae Diaconu a explicat că licitaţiile sunt în plină desfăşurare. „Prima licitaţie are ca termen data de 26 ianuarie. Există o contestaţie vis-a-vis de cerinţele noastre şi sperăm să se rezolve cât mai repede. Toate licitaţiile sunt pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (S.E.A.P.), astfel încât toţi potenţialii participanţi să aibă acces la informaţiile de care au nevoie”, a declarat edilul şef. Se estimează că în luna martie lucrările ar trebui să înceapă. Vom începe cu lucrările cele mai complexe, adică cu modernizarea străzilor. „Termenul de execuţie al lucrărilor este de 18 luni. Vor fi trei şantiere, în zone distincte ale municipiului”, a mai spus primarul. Vor fi asfaltate 47 de străzi din cartierele Marina – Poştei, Noapteş precum şi toate arterele de circulaţie care fac legătura între Valea Sasului şi cartierul Groape.
Fostul Dispensar TBC va deveni un Centru pentru Pensionari
Tot din bani europeni, Primăria va realiza şi un centru de recreere pentru pensionari şi un centru de zi pentru cei cu dizabilităţi. Locul destinat celor trecuţi de prima tinereţe va fi amenajat în centrul municipiului, în locul fostului Dispensar TBC. Pentru cei cu dizabilităţi vor fi amenajate două spaţii distincte, la Căminul Cultural şi respectiv Şcoala de la Valea Sasului. Un alt aspect important îl reprezintă implementarea unui sistem de supraveghere video. Pe străzile din municipiu vor fi montate 16 camere de supraveghere, în zone precum precum Mânăstirea, Primăria, Piaţa Centrală, intersecţia de la Vidraru şi bineînţeles lângă unităţile de învăţământ. Valoarea totală a acestor lucrări va fi de aproximativ 14 milioane de euro, însă cofinanţarea din partea municipalităţii va fi de doar 2%. Restul banilor fiind asiguraţi din fonduri europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email