În luna mai, 850 de argeşeni au împrumutat bani la CARP

A fi vârstnic la noi în oraş nu este deloc uşor. Boli multe, pensii mici şi rude indiferente, acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care pensionarii au devenit o categorie socială defavorizată. Pentru a putea trăi decent, ei fac eforturi considerabile, însă, pentru că de cele mai multe ori cheltuielile depăşesc veniturile, vârstnicii sunt nevoiţi să facă împrumuturi. Astfel, oamenii se îndreaptă către Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din municipiul nostru (CARP), instituţie care reuşeşte să îi mai scape de grija zilei de mânie. Aici pot beneficia de împrumuturi cu dobânzi convenabile, reuşind să achite la timp ratele stabilite prin contract. „De la începutul anului am acordat 3.350 de împrumuturi, dintre care aproape 850 doar în luna mai. Au fost acordate împrumuturi de la 100 până la 7.000 de lei, atât cât este plafonul maxim stabilit. Însă, cele mai multe dintre acestea au fost de peste 2.500 de lei. Cei mai mulţi pensionari au luat bani pentru lucrările agricole ori pentru a-şi ajuta copiii sau nepoţii”, a declarat Apostol Zamfira, preşedintele CARP.
15.000 de membri la CARP
De asemenea, în fiecare lună, la CARP Curtea de Argeş se înscriu din ce în ce mai mulţi pensionari, atât din zona municipiului nostru, cât şi din comunele învecinate. „Au fost primiţi în cadrul asociaţiei, în luna mai, 73 de argeşeni, dintre care doar 30 sunt din mediul urban. În acest moment avem aproximativ 15.000 de membrii. Totodată, vreau să menţionez că se pot înscrie în cadrul instituţiei şi persoane salariate care au vârsta de peste 55 de ani”, a mai spus Apostol Zamfira.
Pe lângă faptul că pot împrumuta bani în condiţii avantajoase, pensionarii beneficiază la sediul CARP şi de o gamă variată de servicii medicale la preţuri reduse. În acelaşi timp, aceştia pot participa la activităţile ce se desfăşoară în clubul din carul instituţiei. „Organizăm aproape în fiecare lună o serie de activităţi dedicate membrilor instituţiei. Astfel, pe 26 iunie, organizăm o cină festivă la un restaurant din oraş, iar în perioada următoare vom avea şi un concurs de şah, la care pot participa şi doamnele. În plus, pensionarii beneficiază de servicii medicale la preţuri reduse, dar şi de o frizerie unde se pot tunde gratuit”, a declarat preşedintele CARP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email