În locul ştrandului, centru SPA

Una din promisiunile primarului Nicolae Diaconu din ultima campanie electorală a fost amenajarea unui centru SPA la Curtea de Argeş, pe locul actualului ştrand municipal. Întrebat la conferinţa de presă despre acest proiect de campanie, primarul a spus că nu l-a abandonat, şi că deja a demarat discuţii pe această temă. „Avem ideea de proiect, căutăm investitori”, a declarat edilul, precizând că „ar putea fi un parteneriat public privat sau un investitor care să facă ceea ce dorim noi, la preţuri acceptabile”.
Investiţia pentru un centru SPA care să aibă tot ce trebuie, de la masaj, ritualuri spa, tratamente faciale, terapii corporale, hidromasaj, etc., este foarte mare, apreciază Diaconu, şi de aceea caută un investitor serios. „Am discutat cu posibili investitori din Curtea de Argeş, Bucureşti, şi cu investitori austrieci, inclusiv cu un fond de investiţii din Anglia. Ei ne-au căutat, dar deocamdată nu avem nimic concret”, a mai spus primarul Diaconu.
O prelungire a concesiunii existente, exclusă
În acest moment, ştrandul este concesionat unui om de afaceri din Curtea de Argeş, dar contractul expiră anul acesta, afirmă reprezentanţii administraţiei publice locale. Nu va fi prelungit sau reînnoit, spune primarul, pentru că nu au fost respectate „dorinţele” Consiliului Local referitoare la amenajarea ştrandului. „Concesiunea se face cu un scop, pentru nişte dorinţe ale Consiliului Local, iar angajamentele nu au fost respectate”, a declarat primarul Diaconu.
Ştrandul municipal este extrem de înghesuit, la intrare, din cauza noului teren de tenis, Accesul la ştrand se face cu mare greutate, iar contractul de concesiune pe care Primăria l-a încheiat cu un om de afaceri nu pare să mai aibă zile multe. „Am vorbit cu concesionarul şi oricând vom avea un proiect pentru zonă, el va renunţa la concesiune. Oricum, fiind de interes public, contractul poate fi anulat”, ne declara anterior primarul Nicolae Diaconu.
Ştrandul municipal este concesionat din 1997, iar în 2010 concesiunea a fost prelungită. „Prelungirea a fost cusută cu aţă albă, iar clauzele din contract sunt la nivel de vise”, a mai spus Diaconu. Tocmai aceste clauze caracterizate astfel de primar vor duce la neprelungirea concesiunii, dar costurile mari ale un centru SPA, despre care vorbea tot primarul, vor lăsa, probabil, mulţi ani de acum încolo terenul şi bazinele în paragină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email