În iarna trecută, Serviciul de Gospodărie a folosit 895,5 tone de material antiderapant şi a curăţat zăpada pe 402000 metri pătraţi

Primarul Constantin Panturescu a solicitat serviciilor publice din Curtea de Argeș rapoarte de activitate, iar șefii serviciilor s-au executat. Directorul Serviciului Public de Gospodărie  Comunală (SPGC), Ioan Ghită, scrie pe câteva pagini despre activitatea de anul trecut, dar un suflă nicio vorbă despre costurile activitătii, chiar dacă ceea ce SPGC a făcut în 2017 a costat bugetul local câteva milioane de euro.

 Raportul de activitate începe cu Sectorul reparații și întreținere străzi, care s-a ocupat în iarnă de curățarea zăpezii și combaterea poleiului sau a gheții pe străzi prin pluguirea zăpezii și așternerea de material antiderapant -preparat material antiderapant (amestec de nisip cu sare) : 895,5 tone, curățat carosabilul de zăpada cu lamă și cu plugul semipurtat-402000 metri pătrati, etc. Directorul Ghită mai vorbește în raportul său despre lucrările de asfaltare și de plombările pe care le-a făcut, despre „transportul pămantului la Cimitirul Sf. Ingeri”, etc.

Au fost plantate 310 begonii

Sectorul Spații verzi al SPGC a avut, de asemenea, activitate intensă, conform raportului de activitate. S-a ocupat de „efectuarea toaletarilor și tăierilor de corecție, toaletare, limitare și echilibrare arbori, tufe și arbuști de pe străzile din municipiu, fasonarea materialului lemnos, strângerea în grămezi, încărcarea în remorci și transportarea acestora la rampă. Crăcile au fost curățate, așezate în stivă iar crengile au fost tocate. Materialul lemnos rezultat a fost încărcat în remorci și livrat la adresele indicate de primărie”.

 De asemenea, activitatea SPGC a mai reprezentat “curățarea zăpezii de pe aleile din parcuri, de pe trotuarele aferente parcurilor, înlăturarea zăpezii de pe băncile de odihnă, scuturarea de zăpada a arborilor și arbuștilor sensibili, împrăștierea materialului antiderapant de pe alei și trotuare din parcurile și zonele verzi ale orașului,

demontarea ghirlandelor luminoase de pe raza orașului, aprovizionarea cu gunoi de grajd pentru patul cald la răsadniță, strângerea de resturi vegetale și forestiere aruncate în spațiul verde al orașului.

 În atelierul de tâmplărie a fost secționat, prelucrat, șlefuit și vopsit materialul lemnos pentru băncile de odihnă și râme pentru tocuri de rasadnita”. Au fost schimbate petuniile cu 310 begonii în ghivece, s-au încasat taxe în cimitir și a fost plantat gazon.

 Formația asfalt a produs 1000 tone de mixturi asfaltice și a „efectuat lucrări de întreținere și reparații necesare în vederea unei bune functionări a stației de asfalt”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email