În ianuarie, asistaţii social „scutură zăpada de pe gardurile vii!”

Persoanele care beneficiază de ajutoare sociale şi sunt apte de muncă trebuie să efectueze un număr de ore de muncă în folosul comunităţii. La Curtea de Argeş, în 2020, acestea lucrează la Direcţia de Asistenţă Socială (DAS), unde lunar „întreţin curăţenia şi igiena în interiorul şi exteriorul clădirii” de pe strada 1 Decembrie, acolo unde este sediul DAS.

În restul timpului asistaţii social muncesc alături de angajaţii Serviciului de Gospodărie, unde constituie într-o formaţie specială. În ianuarie, beneficiarii venitului minim garantat „degajă zăpada de pe aleile din parcuri, scutură zăpada de pe gardurile vii şi de pe arbuştii ornamentali”, deşi la Curtea de Argeş nu a mai nins de un an, şi mai fac alte câteva activităţi, în februarie greblează spaţiile verzi dintre blocuri, iar în restul lunilor se ocupă de spaţiile verzi, plantează flori, strâng frunzele, etc.

La Curtea de Argeş sunt 44 de beneficiari de ajutor social, din care 17 sunt persoane apte de muncă. Acestea trebuie să muncească 3.768 ore de muncă în folosul comunităţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email