În Domnești va funcționa o subunitate de pompieri

”Doamna ministru al justiției m-a informat astăzi, 3 august, despre demararea unui proiect extraordinar pe care Guvernul României și l-a asumat. În Domnești va funcționa o subunitate de pompieri!”, transmite joi prefectul Raud Perianu.
”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş va construi un sediu în Domnești în care să funcționeze o subunitate de pompieri. Zona de intervenție va avea în componență 6 UAT-uri, cu o populație de peste 16 mii de locuitori. Era nevoie de acest demers! Minimizarea timpilor de intervenție înseamnă mai puține pagube și, de multe ori, salvarea de vieți omenești. Dispunerea actuală a subunităţilor generează timpi mari de răspuns pentru multe zone ale judeţului, cea mai mare problemă fiind in raionul de intervenție al Detașamentului de pompieri Curtea de Argeș”, afirmă prefectul de Argeș.
Guvernul a aprobat, astăzi, 3 august, Nota care permite trecerea unui imobil teren din domeniul public al judeţului Argeş în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş (U.M. 0175), în vederea construirii unui sediu în care să funcţioneze subunitatea de pompieri din localitatea Domnești
În acest raion de intervenție există 20 de localităţi, suprafaţa deservită de acest detașament reprezentând 42% din suprafaţa judeţului, având 43% din populația întregului județ. Astfel, populația deservită de Detașamentul de pompieri Curtea de Argeș este de 89627 persoane, suprafața raionului de intervenție este de 1769,17 km2. Un alt aspect relevant ce trebuie menționat este faptul că la nord de municipiul Curtea de Arges începe zona montană împădurită a judeţului.
Prin actuala dispunere în teritoriu a subunităților aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Arges, nu este asigurată o intervenție în condiții optime, existând localități care se află la 24 de km față de sediul subunităților actuale. Pentru minimizarea timpilor de intervenție și, implicit, pentru diminuarea ratei mortalităţii, a valorii pagubelor materiale și a consumului de resurse la intervenție este necesară crearea de noi subunităţi de intervenție.
Consiliul Judeţean Argeș și-a exprimat acordul de principiu pentru transmiterea terenului mai sus menţionat, din domeniul public al judeţului Argeş în domeniul public al statului, în vederea constituirii dreptului de administrare in favoarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeș, pentru înființarea unei subunităţi de pompieri în localitatea Domneşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email