În curtea firmei lui Nicolae Derviş parchează ilegalitatea

Lângă Biserica Domnească parchează, de fapt a parcat, acum a staţionat, o maşină de îngheţată. E bună îngheţata, nimic de zis, şi locul ales de proprietar e numai bun pentru vânzare. E doar o mică problemă. Maşina respectivă e acum chioşc, pentru că roţile i-au fost luate, şi se sprijină pe asfalt. Despre ea am mai scris în ziarul nostru, pentru că reprezentanţii administraţiei locale au spus că amplasarea ei acolo e ilegală.
Am văzut o maşină asemănătoare, sau poate aceeaşi, înainte de a i se scoate roţile, în curtea firmei dlui. Derviş. Îl ştiţi pe dl. Derviş, e şeful Comisiei de Urbanism din Consiliul Local, cel care, mai nou, decide asupra balcoanelor din oraş. Se pare că domniei sale nu-i (mai) plac balcoanele, pentru că de la o vreme nu mai acceptă amenajarea vreunuia. Cică arhitecţii de pe vremuri, cei care au proiectat blocurile, ştiau ei de ce nu au fost prevăzute şi balcoane în unele locuri. Asta susţine dl. Derviş. Dacă a fost pus în vârful comisiei de urbanism, pentru că are, probabil, cunoştinţele şi priceperea necesară, conform logicii colegilor săi de Consiliu, trebuie să-l credem pe cuvânt.

Altceva nu înţeleg eu, şi vă spun dumneavoastră, poate ştiţi mai multe decât mine. De ce era parcată maşina, utilajul, chioşcul de îngheţată, cum vreţi să-i ziceţi, în curtea firmei dlui. Derviş?! Ce legătură să fie între proprietarul maşinii şi domnia sa?! O fi vreuna de afaceri?! Să aibă legătură cu faptul că firma cu îngheţata, care are ceva magazine prin Piteşti în care, spun unii, vinde şi produse de patiserie?! Întreb şi eu, poate dumneavoastră sunteţi mai informaţi?! Sau, de ce, dacă viceprimarul susţine că maşina de îngheţată e ilegală, dl. Derviş o găzduieşte pe proprietatea sa?! Cum a reuşit proprietarul să obţină avizele necesare amplasării fix lângă Biserica Domnească. În vreme ce alţi oameni de afaceri din Curtea de Argeş nu pot să pună trei măsuţe afară, lângă magazin, plătind cinstit la primărie?! Sau, de ce un amărât care locuieşte într-o cutiuţă de chibrituri pompos denumită apartament nu poate să îşi facă un balcon, că nu e de acord dl. Derviş?! Vom afla şi răspunsurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email