În ciuda pericolelor, vremea frumoasă a scos copiii în parcuri


Ieri, argeşenii au avut parte de prima zi de primăvară din acest an. Oamenii au profitat din plin de vremea frumoasă şi au ieşit la plimbare sau în parcuri, renunţând la geci şi paltoane. Cei mai curajoşi au ieşit la plimbare chiar în tricou. Parcurile din municipiul Curtea de Argeş erau ieri pline de copii însoţiţi de părinţii sau de bunicii lor. Puştii erau foarte bucuroşi, alergau şi se dădeau pe tobogan. „Este prima zi de primăvară şi mă bucur foarte mult că am scăpat de iarna geroasă. Am ieşit cu nepotul meu puţin în parc, pentru că îşi dorea foarte mult să se joace cu ceilalţi copii. E bine că am scăpat de iarna aceasta friguroasă”, ne-a povestit Mariana Soroiu, care venise cu nepoţelul în parcul Fântâna lui Manole. În timp ce îşi ţinea fetiţa în braţe, argeşeanca Claudia M., în vârstă de 32 de ani, îşi supraveghea cu atenţie băieţelul care se îndrepta spre un grup de maidanezi, din apropierea locului de joacă din parc. „Mă duc repede să îl iau pe Vlad că mi-e frică să nu îl muşte vreun câine. Ar fi bine să mai fie luaţi şi maidanezii ăştia, că tare s-au înmulţit în ultima vreme. Uitaţi-vă ce este aici în parc. Mai sunt părinţi care îşi lasă copiii singuri pe aici, e drept ceva mai mari decât ai mei, dar mie una mi-ar fi frică”, ne-a mai spus Claudia M.

Ieşirea în parc – singura distracţie pentru copii

 În parcul de lângă Casa de Cultură „George Topârceanu”, erau ieri după amiază foarte mulţi copii, acesta fiind unul dintre cele mai aglomerate locuri de joacă. „Am venit puţin cu băiatul în parc, am zis să profităm de ziua de azi, pentru că este foarte frumos. E copil şi vrea şi el să se joace, nu pot să îl ţin mereu în casă. Aici mai vin şi prietenii lui şi mai vorbesc şi eu cu părinţii acestora. Pot spune că e bine pentru amândoi”, ne-a spus Alina V., în vârstă de 28 de ani. În timp ce stăteam în parc, pe trotuar trecea o mămică de mână cu un puşti care plângea pentru că nu putea să vină şi el să se joace cu ceilalţi copii. „Hai să mergem, Alex, că nu avem timp să stăm, venim mâine”, îi tot repeta mama sa. Copilul nu s-a lăsat convins. „Nu am ce să îi fac. Cum vede copii vrea şi el să vină. Dar, de abia am ieşit de la grădiniţă şi voiam să îl duc acasă să mănânce şi să îl culc. Acum o să stau şi eu cu el câteva minute. Mă bucur că e frumos afară şi că nu mai e frig”, ne-a povestit Corina, mămica lui Alex. În toate parcurile din municipiu era foarte mare agitaţie. Prichindeii stăteau la coadă la tobogan sau la leagăne.

Vor mai fi construite şi alte locuri de joacă

Părinţii spuneau că ar mai trebui construite alte locuri de joacă, chiar în fiecare cartier câte unul. „Pentru că cetăţenii doresc alte locuri de joacă, am decis să profităm de programul naţional susţinut de o asociaţie privată ce are drept scop dezvoltarea comportamentului copilului şi printre axele acestui program se află şi construcţia unor locuri de joacă. Unul dintre acestea va fi construit lângă Casa de Cultură, iar celălalt în Parcul de la Tersa 1 Mai”, a spus Costinel Vasilescu, viceprimarul municipiului Curtea de Argeş. Însă foarte mult din utilajele existente în parcuri au fost distruse sau se află într-o stare proastă de funcţionare.

„Derbedeii distrug utilajele din parcuri”

„Aici, în această zonă vin seara foarte mulţi derbedei care distrug aceste utilaje. Nu ştiu ce ar putea avea cu ele. Dar vin toată noaptea pe aici cu băutură, se urcă în picioare pe leagăne şi aşa le rup. E păcat pentru copii că nu şi unde se juca. Cei care le distrug trebuie prinşi şi amendaţi”, e de părere Marian Dragomir, un argeşean de 66 de ani, care ieşise cu nepoţica la plimbare. O altă problemă ar fi calitatea acestor utilaje care, deja au ruginit. „Am văzut că unele leagăne s-au mai rupt, iar unele sunt foarte ruginite. Cred că ar trebui şi acestea să fie revopsite din când în când. Au fost montate şi nu se mai ocupă nimeni de ele. În câteva nici nu am curajul să-mi las copilul să se urce. Se poate răni foarte uşor”, spune Florina S., în vârstă de 34 de ani. Copiii s-au bucurat foarte mult de ziua călduroasă de ieri şi cu greu s-au lăsat convinşi să meargă acasă, după câteva minute de plâns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email