În ce condiţii pot funcționa terasele

De la  1 iunie 2020 s-au deschis terasele restaurantelor. Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş informează într-un comunicat de presă semnat de Sorin Sorescu, directorul executiv al instituţiei,  că sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice la terasele sau spațiile deschise din exteriorul unităților de alimentație publică doar dacă se respectă următoarele condiţii:

– Starea de întreținere a tuturor spațiilor, facilităților, echipamentelor și ustensilelor care se utilizează pentru recepția, depozitarea, prepararea, gătirea și servirea produselor alimentare;

– Asigurarea de dispozitive și substanțe biocide avizate, necesare dezinfectării mâinilor personalului lucrător, a spațiilor și facilităților, echipamentelor și ustensilelor precum și echipamente de protecție a personalului;

– Alimentele, materiile prime și ingredientele care se află în unitate să nu prezinte modificări organoleptice, risc de contaminare sau depreciere ;

– Aprovizionarea cu produse alimentare să se facă numai din unități autorizate/înregistrate sanitar

– Interzicerea manipulării alimentelor de către persoane care care nu dețin documente care să ateste starea de sănătate a acestora conform legislației medicinei muncii în vigoare;

– Implementarea de proceduri de autocontrol și bune practici de igiena bazate pe principiile HACCP.

terasa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email