În cazul unui cutremur, multe dintre clădirile din Curtea de Argeş se pot prăbuşi

Nicio autoritate din Curtea de Argeş nu a făcut vreodată vreo expertiză a clădirilor din municipiu, astfel că în cazul unui cutremur nu se ştie câte ar rămâne în picioare şi câte s-ar dărâma. „Din câte ştiu eu nu s-a făcut nimic în acest sens. Nu s-a făcut nicio expertiză la clădiri”, ne-a spus Cătălin Băşoiu, şeful Direcţiei Arhitect Şef din Primărie.

După cutremurelele mici din ultima vreme, care nu s-au simţit la Curtea de Argeş, dar care au stârnit o adevărată isterie pe internet, se tot discută despre rezistenţa clădirilor, iar cetăţenii sunt îngrijoraţi. Dacă în Bucureşti sunt puse acele plăcuţe care avertizează asupra pericolului pe care îl prezintă în cazul unui seism anumite construcţii, în provincie autorităţile locale nu au habar cum stau lucrurile.

Pentru o astfel de expertizare e nevoie de bani, iar administraţia publică locală se plânge de ani buni că tocmai asta lipseşte oraşului, un buget măricel, care să permită demararea anumitor lucrări de importanţă vitală pentru locuitori. Nu sunt bani, dar nu există nici interes pentru rezolvarea problemelor, cred cetăţenii.

La Curtea de Argeş sunt multe clădiri vechi, iar în cazul unui cutremur specialiştii spun că multe s-ar prăbuşi. Câte şi unde, rămâne de văzut, eventual după un cataclism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email