În cazul unui cutremur, clădirile din Curtea de Argeş s-ar putea prăbuşi

 
Nicio autoritate din Curtea de Argeş nu a făcut vreodată vreo expertiză a clădirilor din municipiu, astfel că în cazul unui cutremur nu se ştie câte ar rămâne în picioare şi câte s-ar dărâma. „Din câte ştiu eu nu s-a făcut nimic în acest sens. 

Poate să fi fost vreo iniţiativă privată, cineva să-şi făcut expertiză la propria casă, ca să vadă dacă ar rezista în caz de cutremur, dar ceva oficial nu există”, afirmă viceprimarul Costinel Vasilescu.
După cutemurul de sâmbătă  se tot discută despre rezistenţa clădirilor, iar cetăţenii sunt îngrijoraţi. Dacă în Bucureşti sunt puse acele plăcuţe care avertizează asupra pericolului pe care îl prezintă în cazul  unui seism anumite construcţii, în provincie autorităţile locale nu au habar cum stau lucrurile. Prefectul Marcel Proca a încercat marţi să-i iuţească pe edilii piteşteni în această privinţă, dar la Curtea de Argeş nimănui nu pare să-i pese de ceea ce s-ar întâmpla dacă ar fi vreun cutremur.
Pentru o astfel de expertizare e nevoie de bani, iar administraţia publică locală se plânge de ani buni că tocmai asta lipseşte oraşului, un buget măricel, care să permită demararea anumitor lucrări de importanţă vitală pentru locuitori. Nu sunt bani, dar nu există nici interes pentru rezolvarea problemelor, cred cetăţenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email