În cartierul Confecţii nu există coşuri de gunoi !

Din ce în ce mai mulţi argeşeni ne sesizează la redacţie problemele cu care se confruntă în cartierele în care locuiesc. Oamenii au convingerea că numai aşa necazurile lor vor ajunge şi la ochii şi urechile autorităţilor locale. Astfel, pe site-ul

cotidianului nostru oamenii ne-au reclamat faptul că în zona cartierului Confecţii nu mai există coşuri de gunoi, iar resturile sunt aruncate pe jos, la întâmplare. „Am văzut în ziar cum se ceartă la Primărie cei pe care i-am ales. Se ceartă degeaba că tot nu fac nimic în municipiul acesta. Spre exemplu în cartierul Confecţii nu mai este nici un coş de gunoi. Să vină şi ei să vadă care este situaţia, că nu i-am ales degeaba”, ne scrie un cititor pe site.

 

„Oameni fără bun simţ aruncau gunoiul din casă în aceste coşuri”

Din coşurile de gunoi montate în cartierul Confecţii au mai rămas doar ţevile înfipte în beton. Acestea au fost pur şi simplu rupte sau smulse din locul în care au fost amplasate. „Nu înţeleg cum au putut să le distrugă în asemenea mod. Ce or fi avut cu ele? Acum trec oamenii şi aruncă hârtiile şi tot felul de mizerii pe jos. Vă spun sigur că de aici din cartier, până în zona Colegiului „Vlaicu Vodă”, nu există nici un coş de gunoi. Nu mi se pare normal acest lucru. Dacă au montat coşuri noi de gunoi în centrul oraşului să monteze şi aici. Ce, noi nu plătim aceleaşi taxe?”, se întreabă George, care locuieşte în cartierul Confecţii.
De multe ori locatarii din zonă aruncau gunoiul din casă în aceste coşuri de gunoi care se umpleau imediat. „Oameni fără bun simţ aruncau gunoiul din casă în aceste coşuri, în loc să îl ducă la tomberon. Ce era distanţa prea mare? Asta e nesimţire. Îndesau tot felul de saci de gunoi în aceste coşuri până când le-au rupt, iar gunoiul îl lăsau pe jos. Acum am văzut că îl aruncă după colţul blocului. Aşa sunt ei educaţi”, spune un alt locatar din zonă.

„Nu punem coşuri de gunoi printre blocuri!”

Directorul Serviciului Public de Gospodărire Comunală (SPGC), Ioan Ghiţă, spune că „în nici un oraş din Europa în cartierele rezidenţiale nu sunt coşuri de gunoi prin cartiere”. „De regulă, coşurile se pun pentru cei care sunt la plimbare prin centrul oraşului, pentru turişti. De ce să punem în cartiere coşuri de gunoi, ca să le înfunde cu pungi de gunoi cei care locuiesc acolo?! Nu punem coşuri în faţa blocului, că oamenii au în case aşa ceva. Nu avem suficiente recipiente ca să punem şi în cartiere. Avem în faţa instituţiilor publice, în faţa magazinelor, iar în cartierul Confecţii am pus anul trecut!, ne-a spus directorul Ghiţă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email