„În campania electorală am făcut echipă extraordinară. După alegeri am primit numai cartonaşe roşii”

Vasile Sabie este o persoană cunoscută la Curtea de Argeş. Fost aviator, retras din această activitate pentru a intra în afaceri, Sabie a fost unul dintre cei care în campania electorală din 2008 a bătut toate cartierele oraşului şi a promis multe, alături de colegii săi de atunci, de la PSD. Că lucrurile nu stau tocmai bine la organizaţia social democraţilor din Curtea de Argeş se cam vedea de ceva vreme. Luările de cuvânt din Consiliu Local, al cărui membru încă mai este Vasile Sabie, până la şedinţa următoare, şi chiar susţinerea unor chestiuni în defavoarea altora au arătat că ceva se întâmplă. Şi s-a întâmplat. Vasile Sabie şi-a dat demisia din PSD, şi a fost ales vicepreşedinte al PDL Curtea de Argeş. El şi-a explicat gestul într-un inerviu pe care l-a acordat presei locale.
„Nu accept ca oamenii să-mi bată obrazul pentru promisiunile din campanie!”
„Motivele care m-au determinat să fac acest gest sunt multe, au natură obiectivă şi s-au acumulat în timp, începând din momentul în care organizaţia locală a PSD a pierdut postul de viceprimar. În campania electorală am acţionat ca o echipă extraordinar de unită, cu care am câştigat alegerile din 2008 şi ne-am adjudecat prin votul cetăţenilor postul de primar şi cel mai mare număr de consilieri locali – 7 din totalul de 19. Nu ştiu câţi din afara partidului au remarcat faptul că puternica noastră echipă a jucat fără antrenor, dacă pot folosi un termen din sport, dar a câştigat graţie forţei grupului. Şi spun asta pentru că nu noi eram cei creditaţi ca favoriţi, cel puţin în ceea ce priveşte postul de primar!”, a declarat proaspătul vicepreşe­dinte al PDL Curtea de Argeş.
Despre ceea ce s-a întîmplat după alegeri la PSD, Sabie a spus – „Dacă ar fi să folosesc termeni sportivi aş putea spune că antrenorul, respectiv liderul nostru, Nicolae Diaconu, pe care echipa îl făcuse primar, s-a trezit la viaţă, a dat-o la o parte şi şi-a satisfăcut pofta de a juca singur. Trimiţând echipa pe tuşă, a rămas să joace singur împotriva electoratului, care nu-şi credea ochilor privind la “tabela de scor” pe care nu mai încăpeau promisiunile electorale neonorate. În consecinţă, acesta a început să acorde întregii echipe a PSD Curtea de Argeş cartonaşe de avertisment. Această situaţie nedreaptă mi-a devenit insuportabilă în timp, pentru că nu sunt tipul dispus să ia pe nevinovate cartonaşul roşu şi să-mi bată obrazul oamenii care au avut încredere în mine, m-au votat şi acum socotesc că le-am înşelat încrederea”.
„Am trecut de parte unei echipe puternice”
Vasile Sabie spune că „atunci când realizezi că toate convingerile îţi sunt zdruncinate, este normal să te întrebi dacă mergi pe drumul corect, în direcţia care trebuie. Răspunsul pe care mi l-am dat a fost categoric: NU! Consecinţa logică era necesitatea unei schimbări decisive, pe care am ales-o fără ezitare. Am trecut de partea unei echipe unite, puternice, cu care sunt convins că vom câştiga la viitoarele alegeri conducerea administraţiei publice locale, pentru că vrem să dăm argeşenilor oraşul pe care îl merită”.
„Am ajuns să-i deranjez pe unii dintre foştii colegi”
Sabie crede că „funcţia de vicepreşedinte PSD era una decorativă, golită de esenţă, după cum am constatat în timp, aşa că nu pot spune nici că era onorifică. Iar dacă este cineva interesat dacă-mi pare rău că am pierdut indemnizaţia de consilier local, îi spun deschis că mă confundă! Pe de altă parte, eu am intrat în politică pentru a sluji interesele celor ce m-au ales, fapt dovedit şi prin respingerea prin votul meu a unor proiecte de hotărâri propuse de către primar, despre care eram convins că nu erau în concordanţă cu aşteptările cetăţenilor. Drept urmare, am ajuns să-i deranjez pe unii dintre foştii colegi..”. În plus, „cei care mă cunosc cu adevărat ştiu că sunt un tip serios, cu coloană vertebrală, care nu se lasă călcat în picioare. Repet: am plecat dintr-o echipă care nu mai exista, unde munca mea era în zadar, într-o alta, funcţională, în care mă regăsesc şi în care cred că munca mea va da roade în folosul comunităţii, exact cum mi-am dorit”, mai spune Vasile Sabie.
În legătură cu activitatea Consiliului Local, Sabie se întreabă – „Câţi consilieri locali credeţi că sunt mulţumiţi de rezultatele activităţii actualei administraţii, dar mai ales câţi dintre dumnealor au curajul de a trece peste nu ştiu ce interese şi s-o recunoască deschis? Şi, nu în ultimul rând, câţi au onoarea de a-şi da demisia după ce au constatat că voit sau nu au înşelat încrederea celor care i-au ales? În ceea ce mă priveşte, aş dori ca electoratul să înţeleagă că eu nu sunt un oportunist sau un tip care fuge de responsabilitate, dimpotrivă, că vreau să revin la viitoarele alegeri lângă o echipă unită, decisă să-i slujească interesele cu adevărat!”.
Cum este candidatul ideal la Primărie
„Un gospodar priceput, care-şi respectă cu sfinţenie promisiunile, colaborează bine cu echipa sa şi are inteligenţa de a-i stimula pe toţi colaboratorii şi, de ce nu, pe cetăţeni, ca să dea ce e mai bun în ei pentru binele comunităţii” este, în opinia sa, candidatul ideal pentru funcţia de primar. Candidatul PDL la Primărie „poate fi oricine din echipa noastră centrală care, bănuiesc eu, se apropie de profilul enunţat şi care, în mod obligatoriu, va fi agreat de către electorat, punctând în sondajul de opinie pe care îl vom realiza. Cel mai bine situat va fi candidatul pe care toţi ceilalţi îl vom sprijini cu tot potenţialul de care dispunem”, a declarat Sabie. La Curtea de Argeş, PDL îşi propune să obţină „funcţia de primar şi majoritatea în consiliu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email