În cadrul Festivalului „Carpaţi”, Ansambluri populare din mai multe ţări au defilat pe Bulevardul Basarabilor

Municipiul Curtea de Argeş a găzduit, zilele trecute, un spectacol muzical-coregrafic excepţional, ce s-a desfăşurat în cadrul celei de-a XXXI- a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Carpaţi”.
Evenimentul, organizat sub egida „Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”, a debutat la Curtea de Argeş cu parada cântecului, jocului şi portului popular, ce a avut loc pe Bulevardul Basarabilor, şi la care au participat Fanfara Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, dar şi formaţii din Belgia, Bulgaria, Japonia, Lituania, Macedonia, Spania, Indonezia şi Turcia. Artiştii au făcut o primă oprire în apropierea primăriei Curtea de Argeş, unde fiecare ansamblu a prezentat câte un dans tradiţional, specific ţărilor din care provin. Totodată, aici, talentaţii dansatori au fost întâmpinaţi de mai multe oficialităţi locale şi judeţene, precum primarul Nicolae Diaconu, viceprimarul Cristian Mitrofan, senatorul Iani Popa, dar şi alţi consilieri locali din municipiul nostru, care au apreciat momentele artistice prezentate. Mai mult decât atât, reprezentanţii ansamblurilor participante au primit, din partea conducerii administraţiei publice locale, diplome şi suveniruri care să le amintească de momentele petrecute la Curtea de Argeş. Festivalul a continuat cu un spectacol folcloric muzical-coregrafic prezentat de formaţiile participante, care s-a desfăşurat pe scena amplasată pe platoul din apropierea sălii de sport.
Bulgarii au câştigat ediţia din acest an
La ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Folclor Carpaţi, desfăşurată între 10 şi 15 august, au participat ansambluri folclorice din România şi alte nouă ţări. Ţara noastră a fost reprezentată de Ansamblul „Dorul” şi Orchestra „Doina Argeşului”, ambele aparţinând Centrului Judeţean Argeş pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. După spectacolele susţinute la Piteşti, Curtea de Argeş, Câmpulung Muscel, Mioveni şi Topoloveni, juriul a decis câştigătorii ediţiei din acest an. Premiul întâi, în valoare de 3.000 de dolari, a fost obţinut de bulgarii de la Folk Dance Ensemble Sofia, premul al doilea, în valoare de 2.000 de dolari, de lituanienii de la State Dance Company Lietuva, iar premiul al treilea, în valoare de 1.000 de dolari, de spaniolii de la Escola de Musica I Dansa Bartomeu Esenyat din Palma de Mallorca. Premiile au fost înmânate de conducerea Consiliului Judeţean Argeş, reprezentată de preşedintele Florin Tecău, vicepreşedintele Constantin Polexe şi secretarul judeţului, Ionel Voica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email