În august, 12.120 de lei ajutoare nerambursabile de la CARP

Mulţi dintre pensionarii argeşeni au pensii foarte mici care nu le ajung de la o lună la alta. Pentru aceştia singura lor speranţă rămâne de cele mai multe ori Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Curtea de Argeş (CARP), care oferă vârstnicilor ajutoare financiare nerambursabile.
Zeci de argeşeni, membrii ai CARP , beneficiază în fiecare lună de ajutoare nerambursabile acordate de conducerea instituţiei. Pensionarii primesc sprijin financiar pentru efectuarea unor tratamente medicale, iar în caz de deces se acordă un ajutor financiar a cărui valoare diferă în funcţie perioada de cotizaţie şi valoarea fondului. „În cursul lunii trecute am acordat 26 de ajutoare nerambursabile în valoare totală de 12.120 de lei. Astfel, au fost sprijiniţi oameni care suferă de diferite boli incurabile, cei care au avut nevoie de proteze dentare, aparate auditive, operaţii de înlocuire de cristalin sau alte persoane care se confruntă cu diverse probleme de sănătate specifice vârstei. Toate ajutoarele se acordă în regim gratuit, dar numai persoanelor care au o vechime de cel puţin 4 ani în cadrul CARP. În ceea ce priveşte persoanele decedate, am sprijinit 32 de familii. Acestea au primit ajutoare financiare cuprinse între 411 şi 800 lei, în funcţie de vechimea pe care o au la CARP, în baza unei grile de eşalonare”, a spus Apostol Zamfira, preşedintele instituţiei. Totodată, la CARP se derulează şi o campanie de premiere a familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie. „În luna august 13 familii care au împlinit 50 de ani de la încheierea căsătoriei au primit câte 200 de lei. Însă, de la începutul acestui an, numai puţin de 60 de familii au fost premiate”, a mai spus Apostol Zamfira.
De asemenea, membrii CARP beneficiază şi de o serie de servicii medicale la preţuri reduse, servicii ce sunt oferite în cadrul cabinetelor medicale aflate în incinta instituţiei. „Pe linie de protecţie socială vârstnicii au beneficiat de servicii de frizerie gratuite, dar şi de consultaţii medicale şi şedinţe de reflexoterapie la preţuri mai mici”, a mai spus preşedintele CARP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email