În Argeș, s-a reluat distribuția de lapte, corn și mere în școli

La începutul acestei săptămâni, elevii au revenit la cursuri în clase, potrivit deciziei autorităților centrale. Odată cu întoarcerea elevilor la școală, s-a reluat și distribuția merelor, a produselor lactate și de panificație în unitățile de învățământ, conform „Programului pentru școli al României”, finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat, informează Consiliul Județean  (CJ)Argeș.

În calitate de coordonator local al programului, CJ Argeș face apel către unitățile de învățământ din județ să fie pregătite pentru a asigura o cât mai bună organizare, precum și condiții optime de igienă privind primirea, depozitarea și distribuția produselor către elevii și preșcolarii beneficiari. Menționăm că produsele vor fi livrate conform scenariilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Programul pentru școli al României prevede acordarea gratuită pentru preșcolarii din grădinițele de stat și particulare și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, de fructe și legume proaspete, produse lactate și produse de panificație, în limita unei valori zilnice, pentru fiecare preșcolar/elev prezent la cursuri.

În județul Argeș, în total, 56.320 de elevi și preșcolari, din 422 de unități de învățământ, beneficiază de produsele distribuite în cadrul acestui program.

Programul pentru şcoli al Uniunii Europene este un program menit să creeze obiceiuri alimentare sănătoase şi să ducă la creșterea consumului de produse locale în rândul copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email