În Argeş a fost activată Grupa Operativă a ISU

Până aseară la ora 22.00 județul Argeș  s-a aflat sub avertizarea Cod galben de precipitații mixte, ninsori, polei și intensificări ale vântului, iar în acest context ieri a avut loc o videoconferință cu primul-ministru în care s-au analizat măsurile întreprinse la nivelul fiecărui Comitet Județean pentru Situații de Urgență pentru prevenirea eventualelor probleme cauzate de fenomenele meteo specifice acestei perioade, informează Prefectura Argeş.
Pentru Argeş, la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost aprobat în ședința comună Planul de măsuri pentru bună desfășurare a activităților specifice sezonului rece 2014-2015 care stabilește sarcini concrete pentru fiecare dintre instituțiile județene cu atribuții, pentru primării, precum și termene de ducere la îndeplinire. Conform acestui Plan, înaintea intrării în vigoare a oricărei avertizări, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență se activează Grupă Operativă și se mențin în stare de operativitate mijloacele tehnice și materialele de intervenție în vederea înlăturării efectelor fenomenelor periculoase.
Pregătiri pentru o iarnă grea
Astfel, sunt pregătite să intervină 146 angajați ai ISU cu 81 mijloace autospeciale, 95 de polițiști cu 57 mijloace auto, 50 de jandarmi cu 8 mașini, 30 de efective ale Ministerului Apărării Naţionale cu 3 camioane, 100 persoane din cadrul Administrației Bazinale de Apa Argeș Vedea cu 30 mijloace auto, 36 de efective ale Secției Drumuri Naționale cu 121 mijloace auto, 30 de efective ale Direcției Drumuri Județene din cadrul Consiliului Județean cu 111 mijloace auto. Pe lângă personalul aflat la dispoziție în permanență, instituțiile din cadrul MAI mai au încă 200 de ofițeri și subofițeri în rezervă, gata oricând să intervină, potrivit prefectului Mihai Oprescu.  Totodată, și la nivelul fiecărei primării, prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență sunt pregătite să intervină 408 persoane cu 376 utilaje de deszăpezire.
2711 metri cubi de nisip pentru drumurile naţionale, 800 de tone pentru drumurile judeţene
În ceea ce privește stocurile de material antiderapant, la nivelul Secției Drumuri Naționale există un stoc de 2711 metri cubi de nisip, 6423 metri cubi de sare şi 16 tone clorura de calciu, iar Secția Drumuri Județene are pregătite 800 tone de nisip, 200 tone de sare și 6 tone de motorină, informează prefectul Mihai Oprescu
Din cauza zăpezii au fost probleme şi cu alimentarea cu energie electrică, ieri la ora 11.00 fiind afectați 40 consumatori în comunele Mioarele, Cepari, Bârla, Morărești, iar 17 echipe ale CEZ lucrau pentru remedierea problemelor. Din cauza vremii nefavorabile şi a codului galben de ninsori, la nivelul Instituției Prefectului s-a instaurat regimul de permanență.
Ce ne recomandă poliţiştii  
Având în vederea condiţiile meteorologice, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş acţionează pe raza judeţului pentru asigurarea unui trafic rutier în siguranţă şi acordarea sprijinului necesar autorităţilor şi persoanelor aflate în dificultate.
Pe raza judeţului Argeş nu au fost drumuri blocate şi nici nu a fost restricţionat traficul rutier pe vreo arteră de drum din cauza fenomenelor meteorologice sau a stratului de zăpadă, se arată într-un comunicat emis ieri de Inspectoratul Judeţean de Poliţie.
Poliţiştii rutieri atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
„Recomandăm conducătorilor auto respectarea indicaţiilor poliţiştilor rutieri şi a lucrătorilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, precum şi conduită preventivă pentru evitarea unor evenimente negative”, se mai arată în materialul citat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email