În aprilie, Direcţia Sanitar Veterinară a făcut 214 controale

În contextul actual al evoluției pandemiei  COVID-19 , pentru evitarea diseminării virusului, cât și pentru protecția populației și a personalului propriu, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș și-a adaptat activitatea, astfel încât în toate unitățile care produc, procesează, depozitează, transportă și comercializează produse alimentare de origine animală și nonanimală medicii veterinari oficiali sunt prezenți permanent, pe toată perioda de lucru, asigurându-se că toate produsele rezultate respectă toate normele de calitate și salubritate, potrivit directorului  DSVSA Argeș, Sorin Sorescu.

În cazul fermelor de animale, asistenţă medicală veterinară este asigurată de personalul propriu,sub supravegherea medicilor veterinari oficiali.

„DSVSA a continuat și în aprilie activitătile de control în unitățile de producție. Au fost efectuate 214 controale la abatoare, fabrici de procesare carne, fabrici de procesare lapte, depozite frigorifice, centre reambalare produse alimentare de origine animală, supermarketuri/hypermarketuri, carmangerii,măcelării, firme de catering, pescării, cabinete medicale veterinare, stupine, ferme păsări, etc. Pentru neconformitățile constatate, consilierii DSVSA Argeș au aplicat 4 sancțiuni contravenționale”, conform directorului DSVSA Argeş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email