În anul 2012, 8 argeşeni morţi în accidente de circulaţie

Ieri, poliţştii din municipiul nostru au prezentat bilanţul activităţilor desfăşurate pe parcursul anului trecut. Astfel, potrivit reprezentanţilor Biroului de Poliţie Rutieră din Curtea de Argeş, pe parcursul anului trecut s-au produs 20 de accidente grave, care s-au soldat cu 8 persoane decedate, şi 14 persoane rănite grav. Accidentele în urma cărora cele opt persoane şi au pierdut viaţa s-au produs în mediul rural. Numărul accidentelor grave care s-au produs anul trecut este mai mic faţă de cel înregistrat în anul 2011, când s-au înregistrat 27 de accidente grave. De asemenea, în anul 2012 numărul persoanelor decedate a fost mai mic cu o singură persoană faţă de anul 2011, când 9 oameni şi-au pierdut viaţa. Cauzele frecvente care au dus la producerea accidentelor au fost traversarea prin loc nepermis, neatenţia, viteza excesivă sau neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic.
Tot pe parcursul anului trecut poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră din municipiul nostru au ridicat 314 permise de conducere în vederea suspendării. Dintre acestea 106 au fost ridicate prin folosirea aparatelor radar. În cursul anului 2012 au mai fost retrase 313 certificate de înmatriculare şi s-au aplicat 5.017 contravenţii.
336 de infracţiuni sesizate, 101 infracţiuni soluţionate
În cursul anului 2012 la Biroul Judiciar din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş s-au înregistrat 336 de infracţiuni sesizate, 116 infracţiuni constatate, dar şi alte 101 infracţiuni soluţionate. De asemenea, anul trecut oamenii legii au avut 125 de cauze cu autori necunoscuţi, dintre care 61 au fost soluţionate. „În anul 2012 în mediul urban nu s-au înregistrat multe infracţiuni cu violenţă excesivă. Cazuri de acest fel au fost mai numeroase în mediul rural. Cazuri mai deosebite au fost cele în care am identificat autorii unor tâlhării din comuna Cepari şi Corbi. Autorii au fost reţinuţi şi condamnaţi. În municipiul nostru am mai avut în luna august cazul cu cei doi minori care au distrus mai multe maşini”, ne-a declarat comisarul şef  Mihai Bălan, şeful Biroului Judiciar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email