În Afganistan, Vânătorii de Munte au dezvelit un monument dedicat Eroilor căzuţi la datorie

Pe 6 august, odată cu Schimbarea la Faţă a Domnului, militarii români dislocaţi în Baza Militară Kandahar din Afganistan au participat la dezvelirea şi sfinţirea Monumentului Eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak, după aplicarea unei plăci comemorative de marmură inscripţionată cu numele acestora.

 

Monumentul eroilor din locul de dispunere a Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei KAF a fost construit prin efortul militarilor participanţi la Misiunea ISAF cu Batalioanele de Manevră, fiind dispus iniţial în Baza Lagman. De-a lungul timpului, nume de eroi care au dat jertfa supremă pentru ţară în lupta împotriva terorismului, au fost înscrise pe faţada acestuia, spre aducere aminte şi cinstire. La iniţierea Misiunii RESOLUTE SUPPORT, militarii Elementului Naţional de Sprijin au considerat de cuviinţă să dispună acest monument în locul de dispunere a Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei KAF, lângă Capela Militară şi catargul pe care flutură Drapelul României. După evenimentul din data de 30 aprilie 2015 în care o patrulă debarcată formată din militarii Batalionului 33 Vânători de Munte ,,POSADA” a fost atacată cu un autovehicul capcană la postul numărul 10 al Poliţiei Afgane, militarii batalionului şi cei ai Elementului Naţional de Sprijin deopotrivă au avut iniţiativa aplicării unei plăci comemorative din marmură.

 

Anterior acestei activităţi, comandantul Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei KAF a recompensat prin citare pe Ordinul de Zi pe Unitate, o serie de ofiţeri şi subofiţeri care s-u remarcat prin profesionalismul demonstrat la activităţi comune româno-americane sau administrativ-naţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email