În acest an, 10 cupluri au primit diplome şi câte 200 de lei la împlinirea a 50 de ani de căsătorie

Direcţia de Asistenţă Socială de la Curtea de Argeş a avut activitate intensă în primele şase luni ale acestui an. S-a ocupat de o mulţime de persoane defavorizate şi a întocmit o mulţime de hârtii. Potrivit Raportului activitate semestrial, în prima partre a anului a fost acordată subvenţia pentru încălzire, în total beneficiind de aceasta 50 de familii şi persoane singure, suma totală fiind de 14.268 lei. Pentru combustibili solizis-au depus 62 de cereri, suma totală a subvenţiei fiind de 11.075 lei.

În martie s-au acordat 7 ajutoare de urgenţă în cuantum de 4350 lei, în aprilie 9 ajutoare în valoare de 6081 lei, în mai 4 ajutoare în valoare de 1500 de lei, iar în iunie 6 ajutoare în valoare de 3200 lei. În total, în prima jumătate a anului 26 de argeşeni au primit ajutoare de urgenţă îm valoare de 15.131 lei.

Pentru fiecare cerere de  ajutor de urgenţă angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială au întocmit documentaţia specifică: anchetă socială efectuată la domiciliu, întocmit referat , s-a emis dispoziţia şi s-a întocmit stat de plată.

Consiliul Local acordă diplome de recunoştinţă pentru cei care au împlinit 50 de ani de căsătorie, iar în 2018 10 cupluri au primit o astfel de distincţie precum şi câte un stimulent în valoare de 200 de lei, bani daţi prin Direcţia de Asistenţă Socială.

Alţi 113 argeşeni au făcut cereri şi au primit alocaţie de susţinere a familiei. Potrivit raportului citat, „din totalul de 113 dosare  au fost modificate  28, deoarece au intervenit modificări cu privire la componenţa familiei şi/sau la veniturile realizate de membrii acesteia.

 Alte 29 dosare au fost încetate la plată din diferite motive: au depăşit plafonul prevăzut de lege, refuzul titularului de a furniza informaţiile necesare pentru întocmirea anchetei sociale, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email