În această săptămână ar trebui să aflăm cine va face autostrada Piteşti – Curtea de Argeş

Asta dacă nu cumva CNAIR va amâna pentru a 15-a oară desemnarea câştigătorului

Al 14-lea termen pentru desemnarea câştigătorului secţiunii 5 a autostrăzii Piteşti – Sibiu, respectiv Piteşti – Curtea de Argeş, este 15 iulie, asta dacă nu cumva Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), va da, pentru a 15-a oară, un nou termen. Între timp, lucruri interesante se întâmplă în cazul acestei achiziţii publice.

Eliminată a doua oară din cursa pentru secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu – Pitești, asocierea China Railway – Viaponte Rom a depus din nou contestație și a obținut câștig de cauză la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Mai mult, dacă va fi menținută această decizie, autostrada Piteşti – Curtea de Argeş ar putea fi construită de chinezi.

Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este obligată, a doua oară, să reia în calcul oferta chinezilor care, înainte de exludere, se afla pe primul loc. Decizia CNSC poate fi însă atacată la Curtea de Apel București. Chiar și așa, este posibil ca instanța să mențină decizia Consiliului și să avem primul lot de autostradă din România construit de chinezi.

Secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Piteşti are o lungime de 30,35 km. Traseul acesteia va începe în zona municipiului Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș, până la actuala centură a municipiului Pitești.

În octombrie 2017, CNAIR a primit opt oferte pentru secțiunea dintre Curtea de Argeș și Pitești (km 92+600 – 122+950), valoarea contractului pus la bătaie de Transporturi fiind de 1,83 miliarde de lei, fară TVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email