În 30 de ani, Aquaterm nu a avut bani pentru un generator

Situaţia societăţii care furnizează apa şi canalul la Curtea de Argeş, Aquaterm SA, societate a Consiliului Local, este tragică. Mai mult pentru cetăţeni decât pentru societate însă.

Ori de câte ori se opreşte curentul la Oeşti, de unde Aquaterm captează apa pe care o furnizează argeşenilor, staţia nu mai funcţionează iar apa nu mai curge la robinete. Activitatea multor firme este blocată iar oamenii sumpli simt din plin lipsa apei. Toate problemele s-ar rezolva cu un banal generator care nici nu costă o avere. De ce niciun director de la Aquaterm nu a cumpărat în ultimii 30 de ani un generator, este o întrebare la care greu se poate răspunde.

Eu cred că este o sfidare la adresa cetăţenilor. Nu ne încălzeşte cu nimic faptul că pe site-ul Aquaterm, de care ştiu vreo 10 persoane, se postează un anunţ referitor la faptul că apa se opreşte, şi nici anunţul postat pe pagina de facebook a Primăriei, care are vreo 200 de persoane care o urmăresc. Niciun anunţ publicat pe undeva nu ne ajută. Ceea ce ne-ar ajuta ar fi achiziţia unui banal generator.

Zeci de firme au încasat bani mulţi perioade îndelungate de la Aquaetrm pentru lucrări mici şi utilaje închiriate cu ora la preţ de o lună. Aici s-au dus poate sume cu care s-ar fi putut cumpăra trei generatoare doar în ultima perioadă. Toate au fost scumpe la Aquaterm, şi din acest motiv nu au fost bani pentru un generator.

Sfidarea la adresa cetăţenilor e maximă. Aquaterm are acum un Consiliu de Administraţie despre care aflu că ar avea un program beton. Vreau să cred că prima măsură pe care o va lua va fi cumpărarea acelui nenorocit de generator din cauza căruia ne aflăm de multe ori la Curtea de Argeş în plin Ev Mediu. Dacă se încheie contractele corect, nu cu firmele abonate de ani mulţi la banii noştri, căci Aquaterm este societatea comunităţii ai cărei reprezentanţi, doar, sunt consilierii locali, dacă adminsitratorii pleacă la drum cu ideea că argeşenii merită să aibă o apă bună (nu acceptabilă, cum este acum în buletinele Aquatermului!), la un preţ corect şi mai ales să aibă apă tot timpul, nu doar atunci când cei de la CEZ nu au lucrări la Oeşti, acolo unde este staţia de captare, atunci am putea aveao şansă la normalitate. Cred că de aici, de la aceste condiţii simple, de la banalul generator, trebuie plecat cu programul de administrare. Putem să avem cele mai tari conducte, cele mai impresionante reţele, dacă apa nu curge prin ele, degeaba.

Apoi, după rezolvarea acestor necazuri Consiliul de Administraţie poate să treacă la nivelul următor – idei şi propuneri pentru găsirea celor 20 de milioane de euro pentru ca societatea să reziste, să existe, de fapt.

Domnilor administratori, faceţi „nebunia”, gestul suprem, maxima aroganţă şi cumpăraţi un generator. Depăşiţi-vă predecesorii măcar cu asta, iar apoi vedeţi ce vi se spune, dacă Aquaterm trebuie dată, daţi-o. Dar cu generator cu tot, pentru ca atunci când noii proprietari ai apei şi canalului vor veni, cetăţenii măcar să ştie că apa nu va mai fi întreruptă. Va fi mai scumpă, poate va fi mai bună, dar va fi. Acum, nu prea e.

Laura Ilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email