În 2010 Curtea de Argeş ar fi trebuit să aibă 45.000 de locuitori

O firmă de specialitate lucrează de zor la actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Curtea de Argeş. Aleşii urbei au avut ocazia, la şedinţa ordinară a lunii octombrie a Consiliului Local, să vadă care este stadiul lucrărilor. Un arhitect peisagist a venit la Curtea de Argeş şi le-a prezentat consilierilor planurile deja făcute şi proiectele pentru ceea ce se va face până în primăvara anului viitor. Arhitectul le-a spus celor prezenţi că „oraşul se depopulează”, şi că, potrivit datelor anterioare, „în 2010 Curtea de Argeş ar fi trebuit să aibă 45.000 de locuitori”.
Au rămas în municipiu multe construcţii în extravilan, lucru ce va fi corectat în PUG. „O suprafaţă mare de teren este groapa de gunoi acum închisă. Rămâne în intravilan, dar cu interdicţie de construcţie”, a spus arhitectul, dar primarul l-a contrazis – „Trebuie să rămână fără interdicţie”.
Ar fi mai şi alte nereguli care trebuie reparate de PUG. „Conform unui Ordin al Ministerului Sănătăţii, la mai puţin de 300 de metri de staţia de epurare nu se poate construi”. Planul Urbanistic General va fi gata în august 2011, iar pentru aprobarea sa e nevoie de 22 de avize. Arhitectul reprezentant al firmei care actualizează PUG-ul a mai spus că anul acesta Consiliul Local nu va mai aproba nici un Plan Urbanistic Zonal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email