Îmbulzeală la plata taxelor şi impozitelor

Ieri de dimineaţă, zeci de oameni au luat cu asalt Biroul de Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei pentru  a-şi achita dările. Aglomeraţia se explică prin reducerea de care beneficiază contribuabilii dacă se grăbesc cu plata impozitelor. Conform prevederilor legale, cei care îşi achită dările până la sfârşitul lunii martie, primesc o reducere de 10%, din suma totală. „Din cauza implementării unui nou program informatic, încasarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul în curs a fost posibilă numai de luni, 10 ianuarie. Cei care vor plăti impozitul integral pentru tot anul până la finele lunii martie, beneficiază de reducerea de 10%. Bonificaţia se aplică atât în cazul persoanelor fizice, cât şi în cazul celor juridice”,au precizat reprezentanţii Biroului de Taxe şi Impozite Locale.
Pensionarii se tem ca dările să nu crească
Majoritatea celor care au stat la coadă încă de la primele ore au fost pensionarii. Oamenii s-au trezit cu noaptea în cap pentru că au vrut să înceapă anul fără datorii şi să obţină şi reducerea de 10%. „Aşa fac în fiecare an. Când iau pensia, vin şi plătesc tot. Aveam puşi deoparte nişte bani dinainte de Crăciun pentru plata impozitului la casă şi la teren. Dacă între timp ne scad pensiile, măcar sunt cu datoriile la zi”, ne-a spus o pensioanră din municipiu.
Alţii au venit să plătească impozitele de teamă că acestea ar putea să fie majorate. „La ce se întâmplă în ţara asta, nu m-ar mira nimic. E mult mai bine să plătim acum, întâi că avem acea reducere şi apoi pentru că nu m-ar mira ca pe parcurs să le mai mărească. Măcar ştim că am scăpat de o grijă”, a adaugat un alt pensionar. Locuitorii din municipiu care au de plătit dări către municipalitate le pot achita la casieria Primăriei. Programul de încasări începe zilnic la ora 8.00 şi se termină la 15.30, cu excepţia zilei de joi, atunci când programul se prelungeşte până la ora 17.30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email