În martie 2016 se termină cei şapte ani de garanţie a iluminatului public realizat de SZD Electro din Cluj Napoca, iar administraţia locală trebuie să ia măsuri. Firma clujeană s-a ocupat de mentenanţa sistemului timp de şapte ani, iar municipalitatea va trebui să găsească o altă formulă.
La sfârşitul lunii martie a anului 2007, consilierii au aprobat asocierea în participaţiune cu firma amintită şi au împuternicit o comisie condusă de viceprimarul de atunci, Costinel Vasilescu, să negocieze contractul. Înainte de a ajunge la consens, încheierea contractului cu firma S.C. SZD Electro din Cluj Napoca a creat o serie de discuţii între consilierii locali. La vremea respectivă, inclusiv primarul Nicolae Diaconu, care era consilier local, s-a opus acestui contract. „Nu am fost împotriva modernizării iluminatului şi am fost împotriva încheierii acelui contract. Proiectul nu mi s-a părut adaptat municipiului Curtea de Argeş şi singurul lucru care putea fi adaptat oraşului nostru era acel număr de lămpi. Modul de prezentare şi de proiectare nu era adaptat pentru Curtea de Argeş”, spunea Nicolae Diaconu.
Conform prevederilor contractuale, firma a montat pe străzile din municipiu 2.998 de lămpi. „Este un proiect care trebuie respectat şi, în funcţie de anumite criterii, puterea lămpilor diferă. De exemplu, pe strada 1 Decembrie, unde este o zonă foarte traficată, am instalat becuri cu putere mai mare. La intrarea în oraş , de la Râmnicu Vâlcea spre Şipot, sunt becuri cu o putere ceva mai mică. De la Şipot până în oraş au fost puse becuri mai luminoase. Nu s-a avut în vedere o lumină excesivă în zonele unde nu e necesară, dar nici iluminare insuficientă acolo unde este trafic intens. De asemenea, în intersecţii stâlpii au fost prevăzuţi cu lămpi multiple”, explica în 2009 fostul viceprimar Costinel Vasilescu. „Modernizarea iluminatului public din Curtea de Argeş s-a desfăşurat conform contractului încheiat, iar noile lămpi produc o economie de 48%, aşa cum era prevăzut iniţial”, preciza Vasilescu
Au fost însă şi străzi unde oamenii s-u plâns că noile lămpi nu se aprind, dar reprezentanţii administraţiei locale spun că au fost făcute frecvent verificări şi majoritatea problemelor s-au datorat firelor de alimentare a lămpilor. La intrarea în oraş dinspre Albeşti, spre exemplu, ilumunatul public nu există, ca şi în alte zone ale oraşului. Mentenanţa care era obligaţia partenerului clujean s-a oprit cam de mult. Contractul a ajuns însă la final, iar cetăţenii sunt singurii care pot să aprecieze dacă iluminatul public a fost aşa cum trebuia să fie.