Iluminatul public, aprins mai ales ziua

Bulevardul Basarabilor a fost luminat „feeric” o zi întreagă săptămâna trecută. Lămpile de pe principala arteră a municipiului au stat aprinse în plin soare şi nimeni nu a fost deranjat de asta. Doar facturile pe care Primăria le plăteşte din banii noştri ar putea fi uşor „deranjate” de plăţile suplimentare, dar nu sunt probleme, căci banii vin de la bugetul local. Distinşii domni care se ocupă de iluminatul public, cine or fi aceia, căci nu prea se mai ştie, s-au gândit probabil că ceva lumină în plus nu strică la început de primăvară.

De anul trecut,  din martie, de iluminatul public din Curtea de Argeş se ocupă Primăria, după ce s-au încheiat cei şapte ani de contract cu firma din Cluj Napoca. De fapt, electricianul Primăriei schimbă becurile prin oraş, căci iluminatul public nu a fost dat nimănui, nici Societăţii de Salubritate. „Ca să putem să dăm iluminatul public Salubrităţii trebuie ca societatea să aibă licenţă pentru asta”, ne spunea atunci secretarul municipiului, Radu Chirca.

Contractul care a expirat în martie 2016 a fost încheiat cu General Electric (GE) Consumer & Industrial, parte a GE Industrial, care a modernizat sistemul de iluminat public din Curtea de Argeş pentru 700.000 de euro, proiect derulat prin intermediul partenerului ElectroDaniella.

„Luaţi luminile festive de pe tei!”

Tot despre iluminatul public îi scrie un cetăţean primarului Panţurescu pe site-ul domnuleprimar.ro. Argeşeanul are însă o problemă cu iluminatul de Sărbători. „În numele unui grup de contribuabili ai urbei va rog ca atunci când treceți pe bulevardul Basarabilor să vă uitați și în sus. Veți vedea astfel că luminile instalate în decembrie zac și acum prin pomi și astfel se degradează de la ploi și în curând soare și căldură, astfel că vom fi foarte bucuroși când vom afla la sfârșitului anului că veți cumpăra noi luminițe cu câteva zeci de mii de euro din banii noștri. Vă rugăm ca măcar acum să le aprindeți astfel încât să urăm doamnelor și domnișoarelor pe lângă o ‘ Primăvară Frumoasă’ și tradiționalul ‘ Crăciun Fericit’. Și ocazii vor mai fi: Paștele, Sf. Mărie și, de ce nu, începutul anului școlar”. Cetăţeanul e politicos şi ironic când semnează  – „Cu mulțumiri ptentru gospodărirea banului public, Contribuabil din Curtea de Argeș”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email