Iluminat public în parcurile “Fântâna lui Manole” și “San Nicoară”

Primăria Municipiului Curtea de Argeș a semnat anul trecut cu  EURO-AUDIT SERVICE, din Dâmbovița, contractul pentru proiectul cu finanțare europeană ”Eficiența energetică prin implementarea sistemului de gestionare inteligentă a iluminatului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Conform site-ului Primăriei, proiectul trebuia implementat în perioada 13 noiembrie 2017 –  31 octombrie 2022, dar atribuirea contractului a fost făcută pe 31 august 2021, potrivit  licitatiapublica.ro, și astfel perioada de implementare se prelungește până pe 31 decembrie 2023.

Pentru serviciile de proiectare – valoarea estimată este de 150.000,00 lei, iar pentru execuția lucrărilor valoarea este de 7.171.641,00 lei, valoarea contractului fiind de 5776923.97 lei.
Obiectivele proiectului aflat în implementare sunt extinderea sistemului de iluminat public cu 2,20 km, creșterea numărului de aparate de iluminat la 2860 aparate LED, scăderea consumului estimat de energie electrică la 612.474,00 kWh/an, reducerea emisiilor de CO2 cu minim 51,05% , etc. Potrivit site-ului Primăriei, proiectul presupune înlocuirea aparatelor de iluminat și a consolelor de susținere cu aparate cu tehnologie LED în baza unei proiectări atente, extinderea rețelei de iluminat public pe străzile Fântânele, Albești, Teren aferent Primărie și parcurile “Fântâna Manole” și “San Nicoară”, modernizarea rețelei de iluminat public prin înlocuirea aparatelor de iluminat pe stâlpi existenți, extinderea rețelei de iluminat în unele zone și instalarea unui sistem inteligent de management prin telegestiune.
De asemenea,  se vor folosi 10 ansambluri fotovoltaice compuse din panou fotovoltaic, aparat de iluminat, stâlp metalic, acumulator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email