Ilie Năstase şi George Cosac au jucat tenis la Curtea de Argeş

Baza sportivă Tenis Club Curtea de Argeş a fost inaugurată la sfârşitul săptămânii trecute, prilej cu care s-a desfăşurat şi prima ediţie a Press Cup, competiţie rezervată ziariştilor sportivi. Însă, vineri, iubitorii tenisului din municipiul nostru au avut parte de o surpriză, atunci când pe unul dintre terenurile de tenis şi-au făcut apariţia marele campion Ilie Năstase, împreună cu George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. Mai mult decât atât, Năstase a ţinut să le mulţumească gazdelor pentru invitaţie într-un mod cât se poate de original. „Bine că m-aţi invitat acum, pentru că nu se ştie cât mai trăiesc!”, a spus marele campion.

Nici în Bucureşti nu am văzut un club aşa frumos”

 

Totodată, la festivitatea de inaugurare bazei sportive Tenis Club Curtea de Argeş au participat şi Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, primarul Nicolae Diaconu, dar şi Ioan Cozma, director Dr. Oetker România, principalul sponsor al competiţiei. „Îmi pare rău că eu cât am fost la Federaţia Română de Tenis nu am avut ocazia să inaugurez un club atât de frumos. Astfel de lucruri ar trebui făcute în toată ţara, pentru că numai aşa putem promova tenisul. Nu peste tot găsim oameni precum domnul Cozma, din păcate, dar vreau să vă felicit şi să vă urez mult succes, mai ales celor mici. Nici în Bucureşti nu am văzut un club aşa frumos”, a declarat Ilie Năstase

Zeci de copii au jucat tenis cu Ilie Năstase

Apoi, zeci de copii legitimaţi la Tenis Club Curtea de Argeş au participat la un schimb de mingi alături de Ilie Năstase şi George Cosac. Cei mici au fost timpul încurajaţi de campionii prezenţi şi au primit sfaturi de la aceştia. Totodată, cei doi oaspeţi speciali au jucat şi un scurt meci demonstrativ împotriva unor copii talentaţi, respectiv Horia Herciu şi Colin Grigorescu. Ilie Năstase şi George Cosac, profesionişti între-ale jocului şi plini de umor, au smuls ropote de aplauze şi au ridicat de mai multe ori tribunele în picioare. Jucătorii s-au dat la propriu în spectacol. Fiecare şi-a pus în valoare loviturile cele mai frumoase, au exersat diferite scheme şi s-au amuzat pe tot parcursul jocului. Aşa cum era de aşteptat, meciul s-a terminat la egalitate, spre bucuria celor mici, care la finalul confruntării nu au ezitat să se fotografieze de alături mult mai celebrii lor adversari.

La finalul evenimentului a avut loc şi o sesiune de autografe, în cadrul căreia copiii l-au asaltat pe Ilie Năstase.

Însă, şi competiţia Press Cup a fost interesantă. Jurnalişti din România, Franţa sau Belgia, au oferit pe parcursul week-end-ului mai multe meciuri de dublu spectaculoase, care au fost pe placul publicului.

Cătălin Popa

Foto Sorin Badea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email